Vilde middage i Botanisk Have

Gothersgade 128, 1123 København K
21 jun 2021 kl. 18:30
24 jun 2021 kl. 21:00
Billetter DKK 120,00
Billetter DKK 120,00

Vilde middage i Botanisk Have

Mandag d. 21. juni og torsdag d. 24. juni
Begge dage kl. 18.30 – 21.00

Eksklusivt arrangement med få pladser

RUNDVISNING MED SMAGSOPLEVELSER
Oplev den særlige stemning i Botanisk Have efter lukketid, når vi inviterer til vilde middage i byens smukkeste oase. På den guidede tur rundt i haven skal vi smage på den vilde danske natur. Og der er masser af inspiration at hente til madlavning med lokale råvarer, som du selv kan finde i skoven, grøftekanten, på stranden og i havet.

Til de vilde middage i Botanisk Have kombinerer vi en guidet rundvisning i den romantiske have med smagsoplevelser med vilde danske råvarer. Restaurant Rødder har kreeret tre særlige anretninger, som nydes på udvalgte steder i haven ledsaget af fortællinger om de vilde og lokale råvarer, om sankeråd og tips til tilberedning. Alle anretninger er holdt i et niveau, der lægger op til, at du selv kan gå hjem og gentage dem i dit eget køkken, når du har været på sanketur i naturen.

Rundvisningen byder også på fortællinger om det ikoniske Palmehus, om havens historie og de videnskabelige samlinger.


Dem skal du møde

Mia Lindegaard Pedersen fra Statens Naturhistoriske Museum
Mia er naturvejleder, formidler og rundviser i Botanisk Have samt en del af initiativet VILD MAD. På aftenen viser hun rundt i haven og fortæller om de vilde spiselige planter, vi møder undervejs.

Esben Grundtvig fra restaurant Rødder
Esben er kogemand og iværksætteren bag Rødder, som står for aftenens anretninger. Smag, bæredygtighed, lokale råvarer, økologi og biodynamik er kerneværdierne, når Esben og hans team bringer godtfolk sammen til sociale spiseoplevelser i uformelle og afslappede rammer. Til vilde middage i Botanisk Have fortæller Esben om den vilde mad og de smagsoplevelser, de har kreeret til aftenen.


Det skal du spise

Der serveres tre små plantebaserede anretninger med vilde urter og fokus på smag og råvarer, hertil saft/most. Anretningerne svarer samlet set til en let frokostanretning. Menuen består af:

  • Brød med urteolie

  • Tatar af beder, urteemulsion, sprød malt, grønt

  • Nye kartofler, asparges, grøntsagscreme, boghvede 

Billetter

Pris: 120 kr. (+ bookinggebyr).

Billetkøb: Billetter købes på forhånd via Billetto.dk.

Coronapas: Fremvisning af gyldigt coronapas / negativ test samt ID ved indgangen er påkrævet, da der er tale om en event. Se gældende retningslinjer her...

Praktisk

Indgang: Botanisk Haves hovedindgang v. Nørreport (Gothersgade 128, 1123 København K).

Datoer: Mandag d. 21. juni og torsdag d. 24. juni 2021.

Varighed: Selve arrangementet foregår kl. 18.30 – 21.00. Porten til Botanisk Have åbner kl. 18.20. Da arrangementet er efter havens lukketid, er det hverken muligt at tilgå arrangementet efter start eller forlade arrangementet undervejs.

Sprog: Dansk.

Bemærk venligst: Arrangementet er ikke en siddende middag men en rundvisning med smagsoplevelser undervejs. Forvent derfor at være gående/stående det meste af arrangementets varighed.

Arrangementet foregår udendørs, så klæd dig på efter vejret.


Bag arrangementet

Under overskriften Vild Mad har en række organisationer sat sig for at give danskerne vilde madoplevelser, som de sent vil glemme. Til en række vilde middage landet over inviteres alle til at smage på de lækre råvarer, som naturen stiller til rådighed året rundt.

Bag initiativet står organisationerne VILD MAD, Praktisk Økologi, Danmarks Jægerforbund, Statens Naturhistoriske Museum og Cykling uden alder, som alle glæder sig til at give danskerne vilde madoplevelser i foråret 2021.

Vild Mad er samtidig en del af projektet Vores Natur, som er et samarbejde mellem DR, Danske Naturhistoriske Museer, Friluftsrådet og Naturstyrelsen. 
Vores Natur er støttet af Nordeafonden, Aage V. Jensen Naturfond og 15. Juni Fonden.

Tak til alle partnere og fonde for deres engagement og store indsats.

Statens Naturhistoriske Museum ligger på Øster Voldgade 5-7 og består desuden af besøgsadresserne Zoologisk Museum på Østerbro og Botanisk Have. Find billetter til vores events og rundvisninger her på profilen, eller besøg vores hjemmeside snm.ku.dk for øvrige aktiviteter.

Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke