Vin og Vinterjazz på Stiftsmuseet - Kasper Tranberg + Straw Boss

15 feb 2017 kl. 19:30 - 22:00

Stiftsmuseet, Banegårdspladsen 11, 4930 Maribo

Kom til en spændende jazz-aften midt i kunsten!

Kasper Tranberg med det nye orkester Straw Boss får premiere her i Maribo!

Kasper, der er vokset op i Nysted og har gået på gymnasiet i Maribo, vender tilbage til sin hjemegn for at spille blandt sin fars malerier (Stig Weye), som p.t. er udstillet på Stiftsmuseet i Maribo. Dette vil være en unik jazz oplevelse med maleriske undertoner.

Koncertarrangementet er en jazzkoncert bestående af Kasper Tranberg med international gruppe Straw Boss. Det er en nysamlet gruppe som har premiere i Danmark til dette arrangement. Gruppens ”kompositioner tager afsæt i lollandsk blues og fabulerende kammerjazz. Selv når musikken indeholder fast melodisk, form og groove, bevæger den sig i uforudsete retninger - en form for navigation”.

Som introduktion til koncertarrangementet fortæller Kasper Tranberg lidt om, hvordan hans opvækst på Lolland – Nysted, har formet og inspireret hans musik. Og hvordan hans fars (Stig Weye) malerier har påvirket hans eget kunstneriske udtryk. Samtidig får vi en introduktion til musikken som spilles på aftenen.

Orkestret turnerer i Danmark i uge 7 og starter i Maribo. Intet sted spilles der dog så unik en koncert som her på Lolland.

Praktiske oplysninger

Hvornår: 15. februar kl. 19.30 begynder koncerten

Hvor: Stiftsmuseet Maribo, Banegårdspladsen 11, 4930 Maribo

Pris: 120 kr. (inklusiv 1 glas vin/øl/vand + lette snacks)

Ekstra drikkevarer kan tilkøbes på stedet. Det er ikke tilladt at medbringe mad og drikke til koncertarrangementet.

NB. Adgang til udstillingen med Stig Weye’s billeder er selvfølgelig inkluderet i billetprisen. Og billetten kan efterfølgende bruges til at se udstillingen i ro og mag de sidste dage udstillingen løber, dvs. fra d. 16-18 februar 2017 på Stiftsmuseet i Maribo.

Billetter kan også købes i døren 120 kr. + gebyr

For nærmere information kontakt: Alexandra Damgaard (ada@museumlollandfalster.dk)

Om gruppen Straw Boss

Kasper Tranberg: trumpet, cornet & comp. (DK)

Tony Malaby: saxes (USA)

Pandelis Karayorgis: piano (USA)

Nils Davidsen: cello & bass (DK)

Adam Melbye: bass (DK/DE)

Yasuhiro Yoshigaki: drums & perc (JAPAN)

Kasper Tranberg om sin nye internationale gruppe “Straw Boss”:

“Denne super-gruppe kan få mine musikalske ambitioner ud over scenekanten. Mine kompositioner tager sit afsæt i lollandsk blues og i en spacy form for fabulerende kammer-jazz. De indeholder også power-fyldte grooves og frirum for bandets stærke stemmer og personligheder. Selv når musikken indeholder fast melodik, form og groove bevæger musikken sig i uforudsete retninger og denne samling musikere er eksperter i den navigation”

Se mere her: www.kaspertranberg.com

Kasper Tranberg:

Igennem mere end to årtier har trompetisten Kasper Tranberg været en iørefaldende kunstner på den hjemlige og internationale musikscene.

Hans ret så omfangsrige cv bevidner om en myreflittig og åben tilgang musikken, og det har bragt ham i adskillige bands og konstellationer hvor hans dybtfølte spil har vakt opsigt. Han har som bandleder turneret i Japan hvor han har udgivet flere albums i eget navn. På det seneste har Tranberg bl.a. arbejdet med Marc Ducret Quintet, Tyshawn Sorey, Jesper Zeuthen, Jacob Anderskov, Adam Rudolph samt udgivet to album med Yusef Lateef.

Tony Malaby: har i de seneste 20 år cementeret sin position fast som en af de førende sax-improvisatorer i verden. Han leder sine egne spektakulære grupper fra New York og har ligeledes gjort sig bemærket i bands ledet af bl.a. Paul Motian, Charlie Haden, Ches Smith og mange andre.

"a hero of today's improvised music scene” -Jazztimes

Pandelis Karayorgis: har som helt igennem original pianist og komponist arbejdet med solo formatet og egne grupper fra hans base i Boston. Han har de sidste 20 år indspillet og optrådt i selskab med bl.a. Mat Maneri, Joe Maneri, Randy Peterson, Ken Wandermark, Han Bennink, Taylor Ho Bynom og Jorrit Dijkstra.

“Karayorgis has established himself as one of the singular, and significant, pianists of his generation." –Art Lange

Nils Davidsen: har med sit kreative og solide basspil været manges foretrukne i mange år. Udover sit virke i solo-formatet og som komponist har han indspillet og optrådt med en hær af hjemlige og udenlandske artister. Her er den korte version af listen: John Tchicai, Eugene Chadbourne, Peter Brōtzman, Joachim Kühn, Butch Lacy, Bobby Previte, Luther Thomas, Ikue Mori, Jacob Anderskov og Simon Toldam.

Adam P. Melbye: fra sin base i Berlin er APM en sand landevejskriger indenfor improvisationsmusikken. Hans unikke musikalitet og spil høres ofte med dansere, i helt frie rammer eller arbejdende med “structured sound”. Har bl.a. arbejdet med London Improviser’s Orchestra, Tony Buck, Axel Dōrner, Jack Wright, Magda Mayas, Peter Brōtzman, Frank Gratkowski, Sofia Jernberg, Paul Lovens m.fl. APM er også en af kræfterne bag Barefoot Records.

Yasuhiro Yoshigaki: har de sidste 30 år været en af de stærkeste eksponenter for jazz og improviseret musik i Japan. Han har turneret i hele verden, er en flittig orkesterleder og hans spil som har rødder i jazz, japansk folkemusik, post-rock, world og impro m.m. er virtuost fabulerende, knivskarpt, overlegent lyttende og overraskende. Yoshigaki har samarbejdet med Masabumi Kikuchi, Otomo Oshihide, Koichi Makigami, John Zorn og Bill Laswell med flere.

Indgang + særudstilling

Salg lukket