Vin & Videnskab – DNA Revolution

14 mar 2018 kl. 19:00 - 21:15

Chr. Hansen Auditoriet på Center for Sundhed og Samfund, Bartholinsgade 4A, 1356 København


TOM GILBERT Professor, genetiker, forskningsleder
MORTEN ALLENTOFT Adjunkt, evolutionsbiolog, forhistorisk-DNA-forsker

Inden for det seneste årti har DNA-forskningen været igennem en sand revolution. Hvor det tidligere både var tidskrævende og afsindigt dyrt at kortlægge små bidder DNA, så kan man nu i løbet af ganske kort tid undersøge enorme mængder arvemasse. Fx tager det kun få dage at sekventere et menneskes komplette genetiske kode. De nye muligheder har resulteret i et hav af banebrydende undersøgelser og opdagelser, ikke mindst fra DNA-forskerne på Statens Naturhistoriske Museum, der er pionerer inden for en række felter.

I aften vil to førende genetikere fra museet, Tom Gilbert og Morten Allentoft, med udgangspunkt i deres egne epokegørende undersøgelser give et indblik i nogle af de gennembrud og spændende nye erkendelser, som DNA-revolutionen har ført med sig. Vi vil blive præsenteret for deres allerseneste studier og høre om, hvor DNA-forskningen er på vej hen.

Det skal bl.a. handle om forhistorisk DNA, evolution, fortidens store folkevandringer, den sorte død, eDNA, mikrobiomer, udviklingshistorien af majs, spækhuggeres sociale struktur, monitering af biodiversitet og naturbevaring.

Bemærk: Tom Gilberts foredrag er på engelsk.

I pausen serveres et glas vin.


Se hele forårssæsonens foredragsprogram på www.vinogvidenskab.dk.

NB! Det er ikke muligt at bytte eller refundere billetter til Vin & Videnskab.

Billet

Salg lukket


Pladsreservation for klippekortholder

Salg lukket


Billet for årskortholder

Salg lukket