spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Events du har kigget på
Indlæser.....
 
 
Andre events fra arrangøren
Indlæser.....
 
 
Andre events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Anbefalede events
Indlæser.....
 
 

Vin & Videnskab: Dødens detektiver 6

Afholdt event

Vin & Videnskab: Dødens detektiver 6

Fra Gratis

Sted

Dato

12 feb 2020 kl. 19:00 - 21:15

Beskrivelse

Vin & Videnskab: Dødens detektiver 6

MARTIN WORM-LEONHARD Retskemiker
EDDY BØGH BRIXEN Retsakustiker
MARIE LOUISE JØRKOV Fysisk antropolog, retsantropolog
CHIARA VILLA Retsantropolog, crime scene-forsker

Vi er vant til fra amerikanske TV-serier at se, hvordan politiet og deres eksperter opklarer mord og andre forbrydelser med højteknologiske metoder. Men hvad er virkelighed, og hvad er fantasi? I denne sjette udgave af Dødens Detektiver får vi endnu en gang lov til at kigge bag kulisserne hos danske eksperter, der er med til at undersøge lig og andre spor i alvorlige kriminalsager.

Det skal handle, hvad der sker med kroppen, når vi dør, om retsakustik, dvs. analyse af lydspor i kriminalsager, om 1000 år gamle lig fundet under Rådhuspladsen og om en ny avanceret metode til at lave virtuelle 3D crime scene-rekonstruktioner. 

I pausen serveres et glas vin (inkluderet i prisen).

NB: Chiara Villas foredrag er på engelsk, de resterende tre på dansk.


PROGRAM

Hvad sker der med kroppen, når vi dør?
MARTIN WORM-LEONHARD Retskemiker, Retsmedicinsk Institut, Syddansk Universitet
     Hvad vil det egentlig sige, at noget er levende? Det tror vi at vide instinktivt, men det er faktisk ikke helt nemt at definere. Når vi forhåbentlig har fået på plads, hvad det vil sige at være levende, så kan vi jo straks derefter begynde at overveje, hvad der sker, når de processer ophører. Det er forholdsvist dyrt at være i live sådan rent energimæssigt, så når vi ikke længere har energi til at holde indersiden på indersiden, hvad sker der så med vores krop, og hvordan påvirker det de kemiske undersøgelser, man kan lave?

Retsakustik – lyden af Danmark, men på en anden måde
EDDY BØGH BRIXEN Retsakustiker, konsulent, EBB-consult
     
Eddy Bøgh Brixen har beskæftiget sig med retsakustik i 35 år og har ofte hjulpet politiet i deres opklaringsarbejde. Begrebet retsakustik dækker over undersøgelser af lyd, der forekommer i forbindelse med kriminalsager, og hvor resultaterne efterfølgende skal fremlægges i retten som indicium eller bevis. Forskningen inden for retsakustik har være sporadisk og nærmest ikke-eksisterende i Danmark. Derfor må man hele tiden stille spørgsmål til de metoder, man kan forestille sig at anvende. Med udgangspunkt i konkrete sager vil Eddy Bøgh Brixen give et indblik i retsakustikkens verden.  

1000 år gamle lig fra Rådhuspladsen
MARIE LOUISE JØRKOV Fysisk antropolog, retsantropolog, lektor v. Afdeling for Retspatologi, Retsmedicinsk Institut, Københavns Universitet
     
Arkæologer har på Rådhuspladsen udgravet, hvad der kan være de hidtil ældste københavnere. Retsmedicinsk Institut er nu ved at finde ud af, hvilken slags liv, de har levet, og hvor de kom fra.  Hovedkvinden bag undersøgelsen er Marie Louise Jørkov, og hun vil i aften fortælle om, hvad hendes studier af de gamle lig har afsløret.

Walking dead – individualized virtual 3D crime-scene reconstruction
CHIARA VILLA Forensic anthropologist, Associate Professor, Ph.D., Department of Forensic Medicine, University of Copenhagen
     
Accurate and precise forensic crime-scene reconstructions are fundamental for determining the sequence of events that occurred during a crime or an accident. Significant technological advances have involved many of the disciplines surrounding forensic investigations, including crime scene reconstruction. Chiara Villa who is the daily manager of the Laboratory of Advanced Imaging and 3D modelling at the Department of Forensic Medicine in Copenhagen will present how the combination of advanced 3D-imaging methods and animation techniques can be used to carry out targeted and precise virtual 3D crime-scene reconstructions. This allows an illustrative and more comprehensive view of the scene and the victims, for a better understanding of the sequence of events.


Vin & Videnskab er Statens Naturhistoriske Museums populærvidenskabelige foredragsserie.

Læs mere om foredragsholderne og se hele sæsonens foredragsprogram på www.vinogvidenskab.dk.

NB! Det er ikke muligt at bytte eller refundere billetter til Vin & Videnskab.

Arrangør

VIN & VIDENSKAB er Statens Naturhistoriske Museums populærvidenskabelige foredragsrække. Hør førende videnskabsfolk fortælle om spændende og banebrydende forskning, og nyd et glas vin i pausen. 

Lokation

Chr. Hansen Auditoriet Chr. Hansen Auditoriet, Bartholinsgade 4A, 1356 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .