spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Events du har kigget på
Indlæser.....
 
 
Andre events fra arrangøren
Indlæser.....
 
 
Andre events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Anbefalede events
Indlæser.....
 
 

Vin & Videnskab: Evigt liv

Afholdt event

Vin & Videnskab: Evigt liv

Fra DKK 110,00

Sted

Dato

15 mar 2023 kl. 19:00 - 21:15

Beskrivelse

VIN & VIDENSKAB: EVIGT LIV

KAARE CHRISTENSEN Professor i aldringsforskning
MORTEN SCHEIBYE-KNUDSEN Læge, lektor, aldringsforsker
CHARLOTTE LINDEGAARD PETERSEN Ekspert i Conversational AI og Social Robotics
HENRIK FØHNS Tech-journalist, podcastvært og -redaktør

Vi bliver ældre generation for generation. Man regner med, at en stor del af børnene, der fødes i disse år, vil blive over hundrede år gamle. I år 2100 forventes det, at folk lever op til 125-135 år. Hvor går grænsen for, hvor gamle vi kan blive? Og hvor langt er forskerne nået i rent faktisk at forstå processerne, der ligger bag vores aldring og ikke mindst, hvordan man selv kan påvirke sine chancer for at blive ældre. Det skal de to førende aldringsforskere Kaare Christensen og Morten Scheibye-Knudsen gøre os klogere på i første halvleg.

I anden halvleg tager vi et lidt andet twist på alderdom. Snart kan vi genoplive vores kære som digitale avatarer. Charlotte Lindegaard Petersen, der er ekspert inden for netop det felt, skal berette om, hvordan man kan skabe en digital kopi af et menneske ved hjælp af kunstig intelligens. Og endelig vil en af Danmarks førende tech-journalister, mangeårig vært på P1’s teknologimagasin Harddisken Henrik Føhns, give et indblik i den transhumanistiske bevægelse, der via teknologiske nyskabelser arbejder for helt at afskaffe aldring og død.

🍷 Til arrangementet serveres et glas vin (inkluderet i prisen).


PROGRAM

Menneskets helbred og levealder – er grænsen ved at være nået?

KAARE CHRISTENSEN
Professor i aldringsforskning, læge og forskningsleder for Dansk Center for Aldringsforskning og Det Danske Tvillingregister, Syddansk Universitet

Aldring har vist sig at være langt mere påvirkelig end tidligere antaget, og selv de mest forsigtige fremskrivninger forudsiger, at antallet af ældre i de kommende år vil vokse til en hidtil uset andel af den danske befolkning. Men er det sandsynligt, at levealderen vil fortsætte med at stige, og at helbred og funktionsevne blandt ældre fortsat vil forbedres i de kommende år? Professor Kaare Christensen vil give et indblik i, hvad den nyeste forskning har at fortælle.


Interventioner i aldring

MORTEN SCHEIBYE-KNUDSEN
Læge, dr.med., aldringsforsker, forskningsgruppeleder, Institut for Cellulær og Molekylær Medicin, Københavns Universitet

Hvorfor ældes vi? Og hvad kan vi gøre ved det? I dette foredrag vil Morten Scheibye-Knudsen fortælle om den seneste forskning inden for aldring og de interventioner, der er under udvikling, som kan gøre os sundere længere.


Kan mennesker udødeliggøres digitalt? 

CHARLOTTE LINDEGAARD PETERSEN
Civilingeniør, lead Consultant inden for Conversational AI og Social Robotics på NTT Data Business Solutions A/S

Mange ønsker at leve evigt, men er der en måde at gøre dette på, der ikke er begrænset af kroppens forfald? Og hvem er det egentlig til glæde for? Charlotte Lindegaard Petersen præsenterer de nyeste teknologiske fremskridt inden for at kopiere og bevare menneskers ydre og indre, og hvad man i så fald kan bruge disse kopier til.


Den transhumanistiske bevægelse fra zartiden til Silicon Valley og Mars

HENRIK FØHNS
Tech-journalist, redaktør af og vært på podcasten TECHTOPIA, forfatter

Henrik Føhns vil berette om den transhumanistiske bevægelse, som mange milliardærer har tilsluttet sig. Transhumanismen trækker en linje fra zartidens Rusland til nutidens Silicon Valley. Transhumanister vil ændre menneskeartens levevilkår i takt med teknologiske nyskabelser. De arbejder for at afskaffe aldring og død og i det hele tage redesigne de menneskelige grundvilkår. Kan de uploade deres hjerner, så de den vej lever videre for altid? Kan sjælen siliciumbaserebalsameres?


Vin & Videnskab er Statens Naturhistoriske Museums populærvidenskabelige foredragsserie.

👉 Læs mere om foredragsholderne og se hele sæsonens program på www.vinogvidenskab.dk

NB: Det er IKKE muligt at refundere eller bytte billetter til Vin & Videnskab.

Arrangør

VIN & VIDENSKAB er Statens Naturhistoriske Museums populærvidenskabelige foredragsrække. Hør førende videnskabsfolk fortælle om spændende og banebrydende forskning, og nyd et glas vin i pausen. 

Lokation

Chr. Hansen Auditorium, Bartholinsgade 4A, 1356 København

FAQ

  • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

    Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

    De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

    Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

  • Hvor finder jeg linket til et online event?

    På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

  • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

    Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .