spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Indlæser.....
 
 
Nærliggende begivenheder
Indlæser.....
 
 
Events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Lignende oplevelser

Vin & Videnskab – Historier fra Københavns undergrund

Afholdt event

Vin & Videnskab – Historier fra Københavns undergrund

Fra Gratis

Sted

Dato

07 nov 2018 kl. 19:00 - 21:15

Beskrivelse

VIN & VIDENSKAB: HISTORIER FRA KØBENHAVNS UNDERGRUND

BILLETTER sættes til salg onsdag den 16. maj kl. 18:00.

NIELS HENRIK ANDREASEN Arkæolog, museumsinspektør
HANNA DAHLSTRÖM (Sverige) Arkæolog, museumsinspektør
JANE JARK JENSEN Arkæolog, museumsinspektør
PERNILLE BANGSGAARD Zooarkæolog, adjunkt
MIKKEL WINTHER PEDERSEN Genetiker, postdoc

Det sidste årti har omfattende udgravningsprojekter i det centrale København, ikke mindst ifm. Metro Cityringen, afsløret meget nyt om den tidligste by og på flere punkter ændret ved vores opfattelse af byens udvikling. Vi skal præsenteres for et udvalg af de mest spændende fund fra Københavns undergrund.

Det skal også handle om de allerældste spor af mennesker fra København fra et nu forsvundet vådområde på Frederiksberg og om, hvad 150.000 dyreknogler fundet ifm. metroudgravningerne kan fortælle for en historie.

Endelig skal vi høre om City Core projektet, der via borekerner fra Botanisk Have dykker 360 år tilbage i Københavns historie.

I pausen serveres et glas vin.


PROGRAM

Kirkerne, menneskene og den ældste by
DAHLSTRÖM Arkæolog, ph.d.-studerende v. Centre for Urban Networks Evolutions, Aarhus Universitet og museumsinspektør v. Københavns Museum
JANE JARK JENSEN Cand.mag. i middelalderarkæologi og europæisk etnologi, museumsinspektør v. Københavns Museum, udgravningsansvarlig
De sidste ti år har store udgravningsprojekter i det centrale København afsløret meget om den tidligste by. De har givet os helt ny viden og udfordrer til dels, hvad vi frem til nu troede at vide om, hvordan byen så ud, og hvordan den udviklede sig helt fra starten. To udgravningsansvarlige arkæologer fra Københavns Museum, Hanna Dahlström og Jane Jark Jensen, vil fortælle om nogle af de vigtigste opdagelser, der rykker på vores viden om det ældste København.

Ældste spor af mennesker i København
NIELS HENRIK ANDREASEN Museumsinspektør og arkæolog v. Københavns Museum
De første stenaldermennesker kom nede sydfra, fra det store nordvesteuropæiske lavland. Disse rensdyrjægere færdedes i det træløse, senglaciale Danmark fra 12.600 kalenderår f.Kr. En ny datering af et rensdyrgevir med hugspor på fra et nu forsvundet vådområde på Frederiksberg er det tidligste spor af de første jægere i københavnsområdet. Arkæolog Niels Henrik Andreasen med speciale i stenalderen præsenterer fundet og dets signifikans.

Husdyrene, Fiskene og de første Kalkuner, 150.000 knogler fra metroudgravningerne
PERNILLE BANGSGAARD Zooarkæolog, adjunkt v. Statens Natuhistoriske Museum, koordinator for ArchaeoScience
Zooarkæologerne på Statens Naturhistoriske Museum analyserer dyreknogler fra arkæologiske udgravninger i ind- og udland. Med udgangspunkt i de store metroudgravninger udført at Københavns Museum på Kongens Nytorv, Rådhuspladsen og Gammel Strand vil Pernille Bangsgaard præsentere nogle af de mange spændende zooarkæologiske resultater, der fortæller historier om København og giver et indblik i københavnernes liv og levned fra ca. 1000-1800 f.Kr.

City Core projektet: Hvad borekerner fra Botanisk Have afslører om byens historie
MIKKEL WINTHER PEDERSEN Ph.d., genetiker, Carlsberg Foundation Post-doctoral researcher v. University of Cambridge
Gemt i Københavns undergrund ligger der meget mere end arkæologiske genstande. I City Core projektet har Mikkel Winther Pedersen og hans kollegaer analyseret DNA, plantemakrofossiler og forbrændingspartikler i borekerner fra Botanisk Have og derigennem fået et detaljeret indblik i de seneste 360 år af Københavns historie. Mikkel vil berette om de mest interessante fund i borekernerne, der bl.a. viser adskillige historiske events såvel som forureningens udvikling.


Se hele efterårsæsonens foredragsprogram på www.vinogvidenskab.dk.

NB! Det er ikke muligt at bytte eller refundere billetter til Vin & Videnskab.

Arrangør

Statens Naturhistoriske Museum ligger på Øster Voldgade 5-7 og består desuden af Palmehuset og Botanisk Have i København. Find billetter til vores events og rundvisninger her på profilen, eller besøg vores hjemmeside snm.ku.dk for øvrige aktiviteter.

Lokation

Chr. Hansen Auditoriet på Center for Sundhed og Samfund Chr. Hansen Auditoriet på Center for Sundhed og Samfund, Bartholinsgade 4A, 1356 København

FAQ

  • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

    Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

    De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

    Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

  • Hvor finder jeg linket til et online event?

    På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

  • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

    Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .