Vin & Videnskab – Livet i ekstremer: Mennesker

29 aug 2018 kl. 19:00 - 21:15

Geologisk Museum, Øster Voldgade 5-7, 1350 København K

VIN & VIDENSKAB: LIVET I EKSTREMER – MENNESKER

BILLETTER sættes til salg onsdag den 16. maj kl. 18:00.

MELISSA ILARDO (USA) Postdoc, evolutionsgenetiker
JOHNNY LUND BILLING PA/QA Manager, Danish Aerospace Company

Overskrifterne for denne aften er tilpasninger til ekstremdykning blandt havnomader og de store fysiologiske udfordringer ved at opholde sig lang tid i rummet.

I Sydøstasien findes det havlevende nomadefolk bajau, der lever af skaldyr, som de dykker ned på bunden af havet for at indsamle. De foretager helt ekstreme dyk, der går ned til 70 meters dybde – uden ilt. Et netop publiceret studie, der har fået stor omtale i verdenspressen, har vist, at havnomaderne igennem evolutionen har udviklet for mennesker unikke dykkertilpasninger, som ellers kendes fra havpattedyr. Vi har inviteret forskeren bag studiet, amerikanske MELISSA ILARDO, til Danmark for at fortælle historien på Vin & Videnskab.

At befinde sig i rummet længere tid ad gangen er også et liv i ekstremer. Manglen på tyngdekraft har enormt skadelige indvirkninger på kroppen såsom tab af muskelmasse. Højteknologivirksomheden Danish Aerospace Company har leveret medicinske apparater til Den Internationale Rumstation, der gør det muligt at foretage præcise målinger på astronauter i vægtløs tilstand, og deltager i adskillige rumeksperimenter. JOHNNY LUND BILLING, der de sidste 13 år har arbejdet med udviklingen af disse medicinske rumapparater, fortæller om, hvad der sker med menneskekroppen, når tyngdekraften forsvinder, hvordan man undersøger det, og hvordan fremtiden inden for bemandet rumfart kan komme til at se ud.

I pausen serveres et glas vin.

Bemærk: Melissa Ilardos foredrag er på engelsk.


Se hele efterårsæsonens foredragsprogram på www.vinogvidenskab.dk.

NB! Det er ikke muligt at bytte eller refundere billetter til Vin & Videnskab.

Billet

Salg lukket

Billet for årskortholder

Salg lukket

Billet for studerende

Salg lukket

Pladsreservation for klippekortholder

Salg lukket