spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Nærliggende begivenheder
Events fra samme kategori
Lignende oplevelser

Vin & Videnskab – Øl & Videnskab

Afholdt event

Vin & Videnskab – Øl & Videnskab

Fra Gratis

Sted

Dato

03 maj 2018 kl. 19:00 - 21:15

Beskrivelse

ANNELEEN KOOL (Norge) Botaniker, Naturhistorisk Museum Oslo
HENRIK SIEGUMFELDT Mikrobiolog, lektor, Institut for Fødevarevidenskab
PER KØLSTER Ølbrygger, bryggeriejer, forfatter
MATTI LEINO (Sverige) Arkæolog, Uppsala Universitet

Til dette arrangement dykker vi ned i videnskaben bag øl. Vi skal høre om forskning i gær og bakteriers betydning for den gyldne drik. Vi skal på en etnobotanisk rejse tilbage i tiden og have et indblik i, hvordan den skandinaviske ølbrygning har udviklet sig igennem historien med fokus på, hvilke planter man har brugt. Og så skal vi introduceres for noget, vi kommer til at høre mere og mere om i fremtiden nemlig den hastigt voksende bevægelse Ny Nordisk Øl, der som det Nye Nordiske Køkken tager udgangspunkt i nordiske råvarer og søger inspiration i de nordiske traditioner og opskrifter.

Øl & Videnskab afholdes i anledning af den kommende særudstilling i Botanisk Have “Nordisk øl botanisk set – Fra vikinger til bryggerier”, der åbner den 9. juni 2018, og der bliver også lejlighed til at høre om projektet.

I pausen hældes der naturligvis øl i glassene.

Bemærk: Anneleen Kool og Matti Leinos foredrag er på engelsk.


PROGRAM

De gode og de onde – gær og bakterier i øl
HENRIK SIEGUMFELDTLektor,Sektion for Mikrobiologi og Fermentering, Institut for Fødevarevidenskab, Københavns Universitet

Øllets natur - Ny Nordisk Øl
PER KØLSTERBrygger, grundlægger og ejer af Kølster Malt og Øl, en af drivkræfterne bag Ny Nordisk Øl-udviklingen

Den skandinaviske ølbrygnings historie set fra et etnobotanisk perspektiv
ANNELEEN KOOLPlantesystematiker og etnobotaniker, førstelektor v. Plant Evolution and DNA Metabarcoding Research Group, Naturhistorisk Museum Oslo

Historiske svenske humleplanter – fra forskning til brygning
MATTI LEINO Arkæolog, Uppsala Universitet, Sverige


Se hele forårssæsonens foredragsprogram på www.vinogvidenskab.dk.

NB! Det er ikke muligt at bytte eller refundere billetter til Vin & Videnskab.

Arrangør

Statens Naturhistoriske Museum ligger på Øster Voldgade 5-7 og består desuden af Palmehuset og Botanisk Have i København. Find billetter til vores events og rundvisninger her på profilen, eller besøg vores hjemmeside snm.ku.dk for øvrige aktiviteter.

Lokation

Chr. Hansen Auditoriet på Center for Sundhed og Samfund Chr. Hansen Auditoriet på Center for Sundhed og Samfund, Bartholinsgade 4A, 1356 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .