Spring til hovedindhold
Event afsluttet - Gik du glip af denne event? Se disse spændende events i stedet! Er du her for detaljer om det tidligere event, bare scroll ned.

Genbesøg events

Indlæser.....

 
 

Indlæser.....

 
 

Populære events

Indlæser.....

 
 

Nærliggende events

Vin & Videnskab: Under overfladen

Afholdt event

Vin & Videnskab: Under overfladen

Fra DKK 110,00

Sted

Dato

04 okt 2023 kl. 19:00 - 21:15
Billetto Peace of Mind
Du kan trygt booke hos os: Billetto garanterer refundering via tilbagebetaling for aflyste events. Læs mere
Accepterede betalingsmetoder:

Beskrivelse

VIN & VIDENSKAB: UNDER OVERFLADEN

JØRGEN RASMUSSEN Prisvindende undervandsfotograf, ekspeditionsleder
MARTIN VINTHER SØRENSEN Marinbiolog, evolutionsbiolog
OLE BRODNICKE Marinøkolog, koralrevsforsker

Den danske undervandsfotograf Jørgen Rasmussen, der har vundet adskillige priser i prestigefyldte internationale fotokonkurrencer, bor til hverdag i Singapore, men i aften optræder han eksklusivt på Vin & Videnskab. Han vil tage os med på ekspeditioner verdenshavene over og vise talrige eksempler på de fantastiske billeder, der er kommet ud af hans mangeårige undervandsfotografering. Ikke mindst hans blackwater photography, som han har gjort sig særligt bemærket ved.

Ole Brodnicke.

Desuden har vi to marinbiologer på programmet, der ligeledes har været på talrige havekspeditioner til eksotiske egne. Martin Vinther Sørensen fra Statens Naturhistoriske Museum er en af verdens ledende eksperter i mudderdrager og andre marine miniaturevæsner og har opdaget adskillige helt nye arter for videnskaben. Ole Brodnicke er koralrevsforsker og har udført feltarbejde i Maldiverne og på Great Barrier Reef. Begge vil de tage os med i felten og fortælle om deres nyeste forskning.

🍷 Til arrangementet serveres et glas vin (inkluderet i prisen).


PROGRAM

Undervandsfotografering fra troperne til polarområderne

JØRGEN RASMUSSEN
Prisvindende undervandsfotograf, ekspeditionsleder

Den danske undervandsfotograf Jørgen Rasmussen, der har vundet priser i adskillige prestigefyldte internationale fotokonkurrencer, har over de sidste to årtier været på fotoekspeditioner verdenshavene over, fra Asien til Mexico og fra Grønland til Antarktis, mange af disse på hans egen specialbyggede katamaran Songlines. Det har bragt ham tæt på en lang række af oceanernes mest karismatiske store dyr som pukkelhvaler, delfiner, djævlerokker, tigerhajer, sejlfisk og søleoparder. Han gør sig dog særligt bemærket ved sin ”blackwater photography”, hvor han dykker om natten og zoomer ind på nogle af de små, men mest fantastisk udseende dybhavsvæsner, som kommer tættere på overfladen i ly af mørket. I dette fotoforedrag vil Jørgen Rasmussen tage os med til havs og under overfladen, fra troperne til polarområderne. Han vil fortælle historierne bag en stribe af sine fantastiske billeder og om udfordringerne ved at være undervandsfotograf.


Havets ukendte minidrager

MARTIN VINTHER SØRENSEN
Marinbiolog, evolutionsbiolog, lektor og kurator v. Statens Naturhistoriske Museum

Mudderdrager, korsetdyr, hjuldyr og kæbedyr. Martin Vinther Sørensen har dedikeret sin forskningskarriere til sådanne eksotiske marine miniaturevæsner, som kunne ligne noget fra en science fiction-film, når de kommer under mikroskopet. Hans forskning har bragt ham på videnskabelige ekspeditioner verden over, og han har opdaget talrige nye arter. I aften vil han fortælle om sin nyeste forskning og desuden give eksempler på nogle af de mest interessante og overraskende fund, som hans mangeårige studier af nogle af havets mere ukendte dyr har bidraget med.


Kandahalagala: Under overfladen på koralrevet i en af verdens største atoller

OLE BRODNICKE
Ph.d. i havbiologi, koralrevs- og eDNA-forsker, marinøkolog ved Dansk Hydrologisk Institut

Koralrevsforsker Ole Brodnicke vil tage os med på feltarbejde i Maldiverne, nærmere bestemt på revet omkring øen Kandahalagala, der ligger i en af verdens største atoller, Huvadhoo Atoll. Her har han brugt den banebrydende miljø-DNA-metode til at registrere, hvad der findes af dyrearter, ikke mindst såkaldte kryptobentiske fisk, som ellers er svære at finde. Han skal også berette om, hvordan det står til med verdens koralrev i disse tider med heftige klimaforandringer, bl.a. baseret på egne erfaringer fra Great Barrier Reef. Og vi skal høre om, hvad man i praksis kan gøre – og allerede forsøger at gøre – for at bevare koralrevene.


Vin & Videnskab er Statens Naturhistoriske Museums populærvidenskabelige foredragsserie.

👉 Læs mere om foredragsholderne og se hele sæsonens program på www.vinogvidenskab.dk

NB: Det er IKKE muligt at refundere eller bytte billetter til Vin & Videnskab.

Arrangør

VIN & VIDENSKAB er Statens Naturhistoriske Museums populærvidenskabelige foredragsrække. Hør førende videnskabsfolk fortælle om spændende og banebrydende forskning, og nyd et glas vin i pausen. 

Lokation

Chr. Hansen Auditorium, Bartholinsgade 4A, 1356 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .