Vinskole 3 dage (aften)

23 okt 2019 kl. 19:00 - 22:00

Unika Vine, Holbækvej 19, 4000 Roskilde

Unika Vinskole løber over 3 aftener og er for både nybegyndere og let øvede ud i vinens verden.

Der er 3 gode grunde til at deltage på vores vinskole. Vi vil først og fremmest have nogle hyggelige aftener og dele ud af vores store passion for vin. Dernæst mener vi det er interessant at kunne bedømme om vinen er prisen værd, altså lære at kvalitets bedømme vinen. Sidst men ikke mindst er der mulighed for at smage en masse gode vine i godt selskab.  Over tre aftener smager vi omkring 20 forskellige vine og får en dybere forståelse for hvordan man vurdere vin, hvor forskellige vin kan være afhængig af land og jordbundsforhold. Vi kommer ind på smageteknik, vinfremstilling (vinifikation), korrekt servering og opbevaring. Kurset henvender sig til alle uanset niveau.

Program for vinskole.

Dag 1: (Europa) 23/10 - 19

19.00 – 19.30 Det grundlæggende (hvad er vin, smage på vin, håndtering af vin)

                   4 vine i glasset

19.30 – 20.30  Forstå din vin (syre, sødme, tannin m.v.)

4 vine i glasset

20.30 – 21.00  Fokus på Europæisk vin (Spanien, Frankrig, Italien og Tyskland)

21.30 – 22.00  Stilarter (lette, fyldige, aromatiske, mousserende, hedvin, rose m.v.)

Dag 2: (Oversøiske vine) 30/10 -19

19.00 – 19.30 Fremstilling af vin (arbejdet i marken, fremstilling)

19.30 – 20.30  Druer (varianter)

4 vine i glasset

20.30 – 21.30  Fokus på oversøiske vin (Australien, New Zealand, Californien og Argentina)

4 vine i glasset

21.30 – 22.00  Klima og jordbund, samt lagring af vin

Dag 3: (Blindsmagning) 06/11-19

19.00 – 19.30 Mad og vin (om at sætte mad sammen med vin)

                           4 vine i glasset

19.30 – 21.30  Fokus på oversøiske vin (Australien, New Zealand, Californien og Argentina)

                           4 vine i glasset

21.30 – 22.00  Blindsmagning af vin (hvad har vi lært)

Tak for denne gang