Vinsmagning & middag med Rémy "Mr. Terroir" Gresser, Domaine Gresser, Alsace

24 mar 2018 kl. 18:00 - 23:00

Vinea, Nørre Voldgade 48, kld., 1358 København K

Alsace er nok det vinområde i Frankrig, hvor begreberne terroir og mineralitet giver allermest mening. På grund af regionens komplekse geologisk historie, kan man side om side finde marker med eksempelvis sandsten-, skiffer-, kalkjordbund og meget mere.

Der er ikke mange steder i verden der kan byde på denne jordbundsdiversitet. De forskellige klippematerialer påvirker vinene markant når vinproducentens virke giver den lov til at komme til udtryk. For Domaine Gresser er det økologi og biodynamik, der er nøglen til dette.

Kom og oplev det på egne smagsløg, gennem en aften med Rémy Gresser.

Rémy er en brillant vinmager og en rigtig god formidler, som vil guide os gennem sine marker og vine. Med hans forklaringer, vil bla. den lyserøde sandsten og den sorte skiffer fra hh. Grand Cru-markerne Wiebelsberg og Kastelberg materialisere sig i din mund på en måde du sent vil glemme.

Aftenens program starter med en kommenteret smagning i Vineas hyggelige vinkælder efterfulgt af en middag på Københavns mest fantastiske fisk- og skaldyrsrestaurant – Musling.

DEL 1: VINSMAGNING I VINEAS KÆLDER

Rémy Gresser præsenterer følgende vine – heriblandt 3 Grands Crus – og sætter fokus på terroirforskellene og de mineralske udtryk.

  • Kritt Pinot Blanc 2014
  • Saint-André Pinot Blanc 2014
  • Kritt Riesling 2015
  • Moenchberg Grand Cru Riesling 2013
  • Wiebelsberg Grand Cru Riesling 2009
  • Kastelberg Grand Cru Riesling 2009

DEL 2: FISK- OG SKALDYRSMIDDAG PÅ MUSLING

Efter smagningen i Vineas vinkælder går vi (300 meter) til Bistro Musling, hvor vi serverer 5 fremragende vine, med en 16 år gammel Grand Cru Riesling som højdepunkt, til Muslings kreative havkøkken.

Middagen foregår ved langbord med rige muligheder for hyggelig snak og nye bekendtskaber.

Crémant d’Alsace Brut

Østers

****

Brandhof Pinot Gris 2015

Kammusling med hvidløg og ingefær

***

Duttenberg Riesling 2015

Helleflynder med løvstikke og persille

***

Brandhof Pinot Noir 2015

Grillet blæksprutte med rød mole

***

Wiebelsberg Grand Cru Riesling 2001

Ost

***

Kaffe & sødt

OBS:

Allergier: Hvis der skulle være nogle allergier eller andre forbehold, vi skal tage hensyn til for at sikre alle deltagere den bedst mulige oplevelse, bedes man kontakte os på info@vinea.dk

Seating: Ved langbord.
Billet

Salg lukket