VIRGIN MOUNTAIN – Nordatlantiske Filmdage 2021

Strandgade 91, 1401 København
02 okt 2021 kl. 14:00 - 15:55
Super arrangør
Billetter DKK 45,00 - DKK 60,00
Billetter DKK 45,00 - DKK 60,00

Se instruktør Dagur Káris originale og lige så underfundige som hjertevarme spillefilm, der bl.a. vandt Nordisk Råds Filmpris 2015. Med introduktion ved Peter Schepelern.

Fúsi er 43 år og bor hjemme hos sin mor. Han er en godhjertet, men også lidt naiv kæmpe af en ener, der finder tryghed i hverdagens rutineprægede liv. Et gavekort til et dansekursus vender imidlertid op og ned på hans tilværelse, og den tager indtil flere uventede drejninger i den fængslende film, hvis melankolske grundtone balanceres med en skæv, lavmælt humor.

Instruktør Dagur Kári er aktuel med tv-serien Velkommen til Utmark og har tidligere instrueret spillefilmene Nói albinói, Voksne Mennesker og Det gode hjerte, der alle kombinerer tør ironi med empati i deres originale outsiderberetninger, ligesom den mesterlige og mangfoldigt prisbelønnede Virgin Mountain (2014).

Med introduktion ved Peter Scheperlern
Filmen introduceres af Peter Schepelern, der er lektor emeritus, ph.d. i Film- og Medievidenskab ved Københavns Universitet, filmskribent, foredragsholder og forfatter til en lang række bøger, bl.a. om Lars von Trier, og redaktør og medforfatter på 100 års dansk film (2001) og Filmleksikon (1995, ny udgave 2010).

ARRANGEMENTET
Filmen (93 min.) har danske tekster. Arrangementet (inkl. introduktion) varer ca. 115 min. Der er unummererede siddepladser. Filmsalen og dens café åbner 45 min. før visningen. Kom gerne i god tid.

Nordatlantiske Filmdage 2021
30. september til 10. oktober præsenterer Nordatlantiske Filmdage spillefilm, dokumentarfilm og kortfilm fra Færøerne, Grønland og Island, tilsat oplæg, instruktørbesøg og debat. Læs mere på nordatlantens.dk/filmdage


Nordatlantens Venner
Der er en billetrabat på 25% til medlemmer af Nordatlantens Venner. Billetter købt med denne rabat skal fremvises sammen med et gyldigt medlemskort ved indgangen.

Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke