Visionssalon "Wunderkammeret: sansemæssig nærhed, hverdagsfænomener og kunst"

07 feb 2019 kl. 16:30 - 18:30

Esbjerg Kunstmuseum, Havnegade 20, 6700 Esbjerg

I anledning af den første udstilling i en Wunderkammer-serie i tre dele som modtog Udstillingsprisen Vision i 2017 inviterer Esbjerg Kunstmuseum og Bikubenfonden til Visionssalon på Esbjerg Kunstmuseum med temaet sansemæssig nærkontakt med naturvidenskab og billedkunst.

Wunderkammeret er en forløber for vores dages museer. Tilbage i 1500-tallet udgjorde det en encyklopædisk samling af naturalia og kunstfærdige genstande, videnskabelige måleinstrumenter, antikviteter og kunst, der endnu ikke var kategoriseret efter de faggrænser, som siden blev defineret. Det fungerede som et underfuldt mikrokosmos, der afspejlede mangfoldigheden i den verden, der omgiver os.

Esbjerg Kunstmuseum forsøger ikke direkte at gengive det arketypiske Wunderkammer i dette aktuelle projekt. Museet har snarere villet gentænke wunderkammeret som fænomen og indsætte det i en aktuel kontekst for bl.a. at vække publikums videbegær og nysgerrighed over for fænomener, som de enten ikke tidligere har ofret særlig opmærksomhed, eller som de troede, de kendte.

Det første Wunderkammer Flydende form er blevet til i nært samarbejde med professor i fysik, Tomas Bohr. Her bringes nøje udvalgte internationale billedkunstneriske værker i en labyrintisk udstillingsstruktur i sansemæssig nærkontakt med hans eksperimentelle laboratorieopstillinger for at få dem til at krydsbestøve hinanden.

I en samtale mellem professor i fysik ved DTU, Tomas Bohr, professor og billedkunstner Ferdinand Ahm Krag, lektor i kunst- og kulturvidenskab ved KU Rune Gade og Generalsekretær for Dansk Kulturinstitut Camilla Mordhorst vil vi dykke ned i emner som, hvad der får os til at åbne os for kunsten, hvad naturvidenskab og billedkunst har med hinanden at gøre, om de sammen kan give os nyt blik på os selv og verden og endelig hvad det er, som særligt Wunderkammeret kan tilbyde her.

Salonen modereres af kunstkritiker Lisbeth Bonde.
Salonen sted i Esbjerg Kunstmuseums 'åbne magasiner' - indgang gennem udstillingenVisionssaloner er Bikubenfondens debatformat på billedkunstområdet.
Læs mere på www.bikubenfonden.dk

Visionssalon "Wunderkammeret: sansemæssig nærhed, hverdagsfænomener og kunst"

Salg lukket