spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Indlæser.....
 
 
Nærliggende begivenheder
Indlæser.....
 
 
Events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Lignende oplevelser

Visionssalon "Wunderkammeret: sansemæssig nærhed, hverdagsfænomener og kunst"

Afholdt event

Visionssalon "Wunderkammeret: sansemæssig nærhed, hverdagsfænomener og kunst"

Fra DKK 10,00

Sted

Dato

07 feb 2019 kl. 16:30 - 18:30

Beskrivelse

I anledning af den første udstilling i en Wunderkammer-serie i tre dele som modtog Udstillingsprisen Vision i 2017 inviterer Esbjerg Kunstmuseum og Bikubenfonden til Visionssalon på Esbjerg Kunstmuseum med temaet sansemæssig nærkontakt med naturvidenskab og billedkunst.

Wunderkammeret er en forløber for vores dages museer. Tilbage i 1500-tallet udgjorde det en encyklopædisk samling af naturalia og kunstfærdige genstande, videnskabelige måleinstrumenter, antikviteter og kunst, der endnu ikke var kategoriseret efter de faggrænser, som siden blev defineret. Det fungerede som et underfuldt mikrokosmos, der afspejlede mangfoldigheden i den verden, der omgiver os.

Esbjerg Kunstmuseum forsøger ikke direkte at gengive det arketypiske Wunderkammer i dette aktuelle projekt. Museet har snarere villet gentænke wunderkammeret som fænomen og indsætte det i en aktuel kontekst for bl.a. at vække publikums videbegær og nysgerrighed over for fænomener, som de enten ikke tidligere har ofret særlig opmærksomhed, eller som de troede, de kendte.

Det første Wunderkammer Flydende form er blevet til i nært samarbejde med professor i fysik, Tomas Bohr. Her bringes nøje udvalgte internationale billedkunstneriske værker i en labyrintisk udstillingsstruktur i sansemæssig nærkontakt med hans eksperimentelle laboratorieopstillinger for at få dem til at krydsbestøve hinanden.

I en samtale mellem professor i fysik ved DTU, Tomas Bohr, professor og billedkunstner Ferdinand Ahm Krag, lektor i kunst- og kulturvidenskab ved KU Rune Gade og Generalsekretær for Dansk Kulturinstitut Camilla Mordhorst vil vi dykke ned i emner som, hvad der får os til at åbne os for kunsten, hvad naturvidenskab og billedkunst har med hinanden at gøre, om de sammen kan give os nyt blik på os selv og verden og endelig hvad det er, som særligt Wunderkammeret kan tilbyde her.

Salonen modereres af kunstkritiker Lisbeth Bonde.
Salonen sted i Esbjerg Kunstmuseums 'åbne magasiner' - indgang gennem udstillingenVisionssaloner er Bikubenfondens debatformat på billedkunstområdet.
Læs mere på www.bikubenfonden.dk

Arrangør

Scenekunst- og visionssaloner er Bikubenfondens debatformater på kunstområdet. Vi ønsker at sætte scene til salonerne for at styrke samtalen om kunsten. Læs mere om salonformaterne her: www.bikubenfonden.dk

Lokation

Visionssalon "Wunderkammeret: sansemæssig nærhed, hverdagsfænomener og kunst" Esbjerg Kunstmuseum, Havnegade 20, 6700 Esbjerg

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .