spring til hovedindhold
Andre events fra arrangøren
Indlæser.....
 
 
Andre events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Anbefalede events
Indlæser.....
 
 

Vores Ord – Workshops og optog for ordblinde i alle aldre med kunstneren Gudrun Hasle

Afholdt event

Vores Ord – Workshops og optog for ordblinde i alle aldre med kunstneren Gudrun Hasle

Fra Gratis

Sted

Dato

03 okt 2021 kl. 13:00 - 15:00

Beskrivelse

Ordblindeugen bliver noget helt særligt i Næstved Kommune i år.

Vi får nemlig besøg af kunstneren Gudrun Hasle, som i løbet af Ordblindeugen vil afholde kunstneriske workshops for ordblinde i alle aldre. Projektet lanceres også som en pop up workshop til Kulturnatten på Næstved Bibliotek fredag den 1 oktober, kl.16-20.00.

Det var egentlig et tilfælde da kunstneren Gudrun Hasle opdagede, at hendes ordblindhed kunne bruges i en kunstnerisk sammenhæng. Hun opdagede, at når man mødes af en tekst med stavefejl, skrevet på den måde, som en ordblind hører og ser for sig, tvinges man til at stoppe op og bruge tid på teksten. Eller på værket i Gudruns tilfælde.

Normalt vil de fleste afkode kunst og billeder på et splitsekund, men i mødet med Gudrun Hasles værker sætter ordblindheden en barriere op for forståelsen. Tiden sættes for en stund i stå, beskueren må sætte tempoet ned og gå ind i Gudruns verden. På den måde bliver ordblindheden en slags magisk kraft.

Det er den magiske kraft, vi gerne vil tænde for, når Næstved Bibliotek og Borgerservice og Rønnebæksholm inviterer til workshop for ordblinde med Gudrun Hasle.

Om workshoppen
I workshoppen skal deltagerne skrive sætninger, der handler om ordblindhed og sprog. Sætningerne skal laves med kartoffeltryk på hvide bannere. Forløbet sluttes af med et kollektivt optog i Næstved fredag den 8. oktober fra 16-17.00 for dem, der har lyst til at deltage. Optoget starter uden for Næstved Bibliotek ved den nye plads Dråben. De mest sigende tekster vil efterfølgende blive udstillet på Næstved Bibliotek.

Det praktiske og tilmelding til workshops
Der afholdes to ens offentlige workshops i forbindelse med Ordblindeugen i uge 40 og lanceres også til Kulturnatten den 1 oktober, kl.16-22.00 på Næstved Bibliotek.

Den første workshop foregår på Rønnebæksholm og Billedskolen søndag den 3. oktober kl. 13-15. Tilmelding her.

Her kan man også opleve udstillingen Soil.Sickness.Society, som undersøger relationen mellem jord, sygdom og samfund fra forskellige perspektiver og er baseret på en række tværgående samarbejder mellem kunstnere, kuratorer og institutioner.

Den anden workshop finder sted torsdag den 7. oktober kl. 16-18 på Næstved Bibliotek. Tilmelding her.

Det er gratis at være med, der er plads til 20 deltagere på hver workshop, og man må meget gerne tage en ven, forældre eller bedsteforældre med. Der skal kun bookes billet til den, der skal deltage i workshoppen, ikke til eventuelle ledsagere.

Gudrun Hasles workshops henvender sig til ordblinde i alle aldre.

Vores Ord er et kunstprojekt i partnerskab mellem Rønnebæksholm, Næstved Bibliotek og Borgerservice, Billedskolen Storstrøm, Næstved Kommunes Kunstudvalg med støtte fra Næstved Kommune

Lokation

Rønnebæksholm Rønnebæksholm, Rønnebæksholm 1, 4700 Næstved

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .