Vores Ord – Workshops og optog for ordblinde i alle aldre med kunstneren Gudrun Hasle

Rønnebæksholm 1, 4700 Næstved
03 okt 2021 kl. 13:00 - 15:00
Super arrangør
Billetter Gratis
Billetter Gratis

Ordblindeugen bliver noget helt særligt i Næstved Kommune i år.

Vi får nemlig besøg af kunstneren Gudrun Hasle, som i løbet af Ordblindeugen vil afholde kunstneriske workshops for ordblinde i alle aldre. Projektet lanceres også som en pop up workshop til Kulturnatten på Næstved Bibliotek fredag den 1 oktober, kl.16-20.00.

Det var egentlig et tilfælde da kunstneren Gudrun Hasle opdagede, at hendes ordblindhed kunne bruges i en kunstnerisk sammenhæng. Hun opdagede, at når man mødes af en tekst med stavefejl, skrevet på den måde, som en ordblind hører og ser for sig, tvinges man til at stoppe op og bruge tid på teksten. Eller på værket i Gudruns tilfælde.

Normalt vil de fleste afkode kunst og billeder på et splitsekund, men i mødet med Gudrun Hasles værker sætter ordblindheden en barriere op for forståelsen. Tiden sættes for en stund i stå, beskueren må sætte tempoet ned og gå ind i Gudruns verden. På den måde bliver ordblindheden en slags magisk kraft.

Det er den magiske kraft, vi gerne vil tænde for, når Næstved Bibliotek og Borgerservice og Rønnebæksholm inviterer til workshop for ordblinde med Gudrun Hasle.

Om workshoppen
I workshoppen skal deltagerne skrive sætninger, der handler om ordblindhed og sprog. Sætningerne skal laves med kartoffeltryk på hvide bannere. Forløbet sluttes af med et kollektivt optog i Næstved fredag den 8. oktober fra 16-17.00 for dem, der har lyst til at deltage. Optoget starter uden for Næstved Bibliotek ved den nye plads Dråben. De mest sigende tekster vil efterfølgende blive udstillet på Næstved Bibliotek.

Det praktiske og tilmelding til workshops
Der afholdes to ens offentlige workshops i forbindelse med Ordblindeugen i uge 40 og lanceres også til Kulturnatten den 1 oktober, kl.16-22.00 på Næstved Bibliotek.

Den første workshop foregår på Rønnebæksholm og Billedskolen søndag den 3. oktober kl. 13-15. Tilmelding her.

Her kan man også opleve udstillingen Soil.Sickness.Society, som undersøger relationen mellem jord, sygdom og samfund fra forskellige perspektiver og er baseret på en række tværgående samarbejder mellem kunstnere, kuratorer og institutioner.

Den anden workshop finder sted torsdag den 7. oktober kl. 16-18 på Næstved Bibliotek. Tilmelding her.

Det er gratis at være med, der er plads til 20 deltagere på hver workshop, og man må meget gerne tage en ven, forældre eller bedsteforældre med. Der skal kun bookes billet til den, der skal deltage i workshoppen, ikke til eventuelle ledsagere.

Gudrun Hasles workshops henvender sig til ordblinde i alle aldre.

Vores Ord er et kunstprojekt i partnerskab mellem Rønnebæksholm, Næstved Bibliotek og Borgerservice, Billedskolen Storstrøm, Næstved Kommunes Kunstudvalg med støtte fra Næstved Kommune

Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke