VORES VIDEN - Alt hvad hjertet begærer

Borgmester Ib Juuls Vej 1, 2730 Herlev
18 sep 2019 kl. 19:00 - 21:00
Billetter DKK 50,00
Billetter DKK 50,00

Man kan blive blød om hjertet, der kan falde en sten fra hjertet og man kan have hjertet oppe i halsen. Hjertet optræder ofte i litteraturen, når vi beskriver, hvordan vi har det, og vi ved, at der faktisk er sammenhæng mellem hjerte og psyke. Hør mere om det 18. september, hvor du møder tre af vores eksperter, som forsker i det fantastiske hjerte.

AFTENENS EMNER:

Hjerte og køn -  Gunnar Gislason, overlæge og professor
Hjertesygdom er traditionelt blevet set som en mandsygdom. Mange kvinder har stadig opmærksomheden rettet mod mændene, når det handler om hjertesygdom og glemmer sig selv. Men kvinder rammes også – bare senere i livet og med andre symptomer. Hvorfor nu det? Skal kvinder behandles på samme måde som mænd? hvad skal man som kvinde være opmærksom på?

Hjerter og følelser - Trine Bernholdt Rasmussen, sygeplejerske, ph.d., postdoc
Vores følelsesmæssige tilstand giver respons i hjerte og kredsløb. Hvem har ikke haft hjertet oppe i halsen eller et knust hjerte? Hør mere om bl.a. ’broken heart syndrom’, sammenhængen mellem depression og hjertesygdom og få et indblik i, hvordan Afdeling for Hjertesygdomme arbejder med kognitiv terapi for at dæmpe angst.

Hjerte og inflammation - Peter Riis Hansen, overlæge og professor
Hvad er inflammation i kroppen og hvordan hænger inflammation og hjertesygdom sammen? Hvad kan man selv gøre for at bekæmpe inflammation – og vil behandling af inflammation være en af fremtidens store gennembrud i forhold til at behandling af hjertesygdom.

DET PRAKTISKE:
Pris 50 kr. som inkluderer vin, vand og viden og mulighed for at veksle et par ord med de tre foredragsholdere I pausen.

Tilmelding er bindende og det er ikke muligt at få refunderet billetter til VORES VIDEN.

Adressen er Herlev Hospital, Borgmester Ib Juuls Vej 1, 2730 Herlev.  Arrangementet foregår i Store Auditorium (ved hovedindgangen/forhallen) - find kort over hospitalet og parkering her.

VORES VIDEN er arrangementer, der gør forskning i sundhed, sygdom og behandling forståeligt. VORES VIDEN er formidlet af nogle af vores dygtige forskere her fra Herlev og Gentofte Hospital.


Gunnar Gislason

Trine Bernholdt Rasmussen

Peter Riis Hansen

Profile picture
Herlev og Gentofte Hosptial
Herlev og Gentofte Hospital er Region Hovedstadens største akuthospital med mange højtspecialiserede funktioner og et rigt forskningsmiljø.
eventet sluttede

VORES VIDEN - Alt hvad hjertet begærer

Se detaljer
Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke