VORES VIDEN - De store gennembrud i kræftforskningen

Herlev Ringvej 75, Store Auditorium (forhallen), 2730 Herlev
19 sep 2018 kl. 19:00 - 21:00
Billetter DKK 50,00
Billetter DKK 50,00

Lægevidenskaben arbejder hårdt på at finde behandlinger mod kræft og lige nu går det stærkt med at udvikle nye, effektive metoder. Mød nogle af landets førende forskere fra Herlev og Gentofte Hospital og hør om de store landvindinger i behandling af kræft. 

AFTENENS EMNER:

 • Jagten på kuren mod kræft. Et historisk blik på lægevidenskabens stræben efter at finde en helbredende kur mod kræft frem til i dag.
 • Immunterapi, som er en af de helt nye og store måder at angribe kræft på. Hvad er det og hvad kan det? 
 • Kræftvacciner, som er en gammel drøm. En række spændende grundsten for fremtidige kræftvacciner er fundet – vacciner, som allerede er under udvikling.
 • Genteknologi, som har udviklet sig hastigt i de seneste år og som giver helt nye muligheder på kræftområdet. Hør hvad generne kan fortælle os, og hvad vi kan bruge det til. 

DU MØDER:

Inge Marie Svane, som er centerleder ved Center for Cancer Immunterapi. Hun har forsket i cancer immunologi og immunterapi i 25 år. Hun er uddannet læge (1992), har en ph.d. i basal cancerimmunologi (1997) og er professor i klinisk cancer immunterapi (2009). Hun har været pioner inden for cancer immunterapi i Danmark og startede i 2006 CCIT, et translationelt forskningscenter, som i dag er ledende i Europa. Fokusområderne er T-celleterapi og andre celleterapier, cancervaccine og immunregulering.

Stig Egil Bojesen er læge og ansat som overlæge ved Klinisk Biokemisk Afdeling, Herlev Gentofte Hospital, og klinisk professor ved SUND, Københavns Universitet. Dr. med. fra Gießen Universität i Tyskland og dr. med. fra Københavns Universitet. Har særlig videnskabelig interesse for almindelig genetik i befolkningen og risiko for kræftsygdomme.

Mads Hald Andersen 
er vicecenterleder på på Center for Cancer Immunterapi, CCIT, og professor ved Institut for Immunologi og Mikrobiologi på Købehavns Universitet. Ph.d. fra Kræftens Bekæmpelse og the Department of Dermatology, Würzburg University (2001). Dr.techn. (2006) og dr.med. (2015). Var medstifter af Tumor Immunologi gruppen på Kræftens Bekæmpelse i 2001. I 2006 medstifter af Center for Cancerimmunterapi – et translationelt forskningscenter, som i dag er ledende i Europa. Grundlægger af flere biotech firmaer, senest IO Biotech ApS.

Benny Vittrup Jensen har siden 2002 været specialeledende overlæge for patienter med kræft i mave-tarm.  Uddannet læge fra 1982, hvor kemoterapien tog de første skridt, og han har i mange år forsket i kræftlægemidlernes påvirkning af organismen og de langtidsbivirkninger, patienterne kunne få. Siden den biologiske kræftbehandling tog fart omkring 2004, har han fokuseret på målrettet kræftbehandling, især i enheden for eksperimentel kræftbehandling, og på at afklare, hvordan man finder den rette behandling til hver enkelt patient.

DET PRAKTISKE:

 • Pris 50 kr. som inkluderer vin, vand og viden - og mulighed for at veksle et par ord med de fire foredragsholdere.
 • Tilmelding er bindende og det er ikke muligt at få refunderet billetter til VORES VIDEN.
 • Adressen er Herlev Hospital, Store Auditorium, Opgang 104 eller 15 - find kort over hospitalet her.

VORES VIDEN er arrangementer, der gør forskning i sundhed, sygdom og behandling forståelig. VORES VIDEN er formidlet af nogle af landets dygtigste forskere her fra Herlev og Gentofte Hospital.

  Profile picture
  Herlev og Gentofte Hospital
  Herlev og Gentofte Hospital er Region Hovedstadens største akuthospital med mange højtspecialiserede funktioner og et rigt forskningsmiljø.
  eventet sluttede

  VORES VIDEN - De store gennembrud i kræftforskningen

  Se detaljer
  Vil du se flere events?

  Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke