VORES VIDEN - Ligger det i generne?

Borgmester Ib Juuls Vej 1, 2730 Herlev
16 mar 2020 kl. 19:00 - 21:00
Billetter DKK 50,00
Billetter DKK 50,00

Vores viden om kroppens grundlæggende byggesten vokser hele tiden og har åbnet en verden af muligheder. Men hvilken rolle spiller generne i vores sundhed, og hvordan bruger vi den viden? Mød nogle af de læger og forskere, der arbejder med gener og genetik, og hør hvilken betydning det har for vores liv, sundhed og muligheder for behandling.

AFTENENS EMNER:

Gener – back to basics – Liv Tybjærg Nordestgaard, læge og ph.d.-studerende
Hvad er et gen egentlig? Hvordan har vores forståelse af genetikken udviklet sig, og hvad er de vigtigste milepæle i arbejdet med genetik og genteknologi?

Gener og de store folkesygdomme – Børge Nordestgaard, overlæge og professor.
Hvor stor en rolle spiller generne i forhold til de store folkesygdomme? Hvor meget af vores sundhed og sygdom er på forhånd fastlagt af de gener, vores forældre har udstyret os med og kan vi bare skyde skylden på dem, hvis vi bliver overvægtige, får diabetes eller hjerte-kar-sygdomme?

Genteknologi og personlig medicin – Estrid Høgdall, molekylærbiolog og professor.
Det lyder som fremtidsmusik, men genteknologi er i høj grad i brug på hospitalerne allerede - både når vi diagnosticerer og behandler sygdomme, og ikke mindst i udviklingen af personlig medicin. Bliv klogere på hvad personlig medicin er og hvordan vi helt konkret bruger den og få en ide om genteknologiens rolle for vores sundhed i fremtiden.


DET PRAKTISKE:

Pris 50 kr. som inkluderer vin, vand og viden og mulighed for at veksle et par ord med de tre foredragsholdere I pausen.

Tilmelding er bindende og det er ikke muligt at få refunderet billetter til VORES VIDEN.

Adressen er Herlev Hospital, Borgmester Ib Juuls Vej 1, 2730 Herlev.  Arrangementet foregår i Store Auditorium (ved hovedindgangen/forhallen) - find kort over hospitalet og parkering her.

VORES VIDEN er arrangementer, der gør forskning i sundhed, sygdom og behandling forståeligt. VORES VIDEN er formidlet af nogle af vores dygtige forskere her fra Herlev og Gentofte Hospital.Liv Tybjærg Nordestgaard

Børge Nordestgaard

Estrid Høgdall

Profile picture
Herlev og Gentofte Hosptial
Herlev og Gentofte Hospital er Region Hovedstadens største akuthospital med mange højtspecialiserede funktioner og et rigt forskningsmiljø.
Event aflyst

VORES VIDEN - Ligger det i generne?

Se detaljer
Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke