WalknRoll 2019

26 aug 2019 kl. 14:00 - 19:00

De Sorte Huse i Agger, 7770 Vestervig, 7770 Vestervig

WalknRoll er et koncept startet af søskendeparret Lone Mark og Knud Kristensen. De har længe gået med drømmen om at starte et koncept, som samler handicappede om en fælles sag, hvad enten man er gående eller sidder i kørestol. Målet er at skabe et socialt fællesskab, hvor alle hygger og har det sjovt, samtidig med, at der motioneres.

Knud blev ramt af en ulykke som 17-årig, da han blev kørt ned, og er derfor i dag lam fra halsen og ned. Han nyder, at der er blevet anlagt en sti, som gør det muligt for ham at komme op i klitterne og på stranden i Agger, uden, at kørestolen sidder fast i det løse sand. Lone har stået i spidsen for Ladywalk i Agger de sidste 10 år, hvor der indsamles penge, samtidig med, at der hygges og motioneres. Hun oplevede dog, at der var en række udfordringer for handicappede ved Ladywalk ´s koncept. Derfor har det været en drøm for Knud og Lone at forene deres kræfter i at starte et lignende event op med større fokus på tilgængelighed.

Drømmen er nu blevet til virkelighed, og WalknRoll blev for første gang afholdt i Agger d. 7. august 2017, og eventet blev en stor succes. Vi havde deltagere på alle niveauer. Nogle løb 5km, andre gik/rullede 1.5 km. Vi oplevede, hvordan familier, bosteder og vennegrupper deltog sammen og havde en hyggelig og sjov dag sammen. Så det gav i den grad blod på tanden til at fortsætte og en tro på, at velgørenhedsløb også skal omfatte handicappede deltagere. Vi havde et mål om at starte 100 personer, hvor der endte med at deltage 142 personer på en meget regnfuld hverdag i august.

Eventet er placeret i Agger, da både Knud og Lone har tilknytning hertil, og, ikke mindst, på grund af den flotte natur. Vi har Danmarks længste handicapvenlige sti og kan udnytte den fantastiske natur i Nationalpark Thy. Lone var med til at få anlagt stien, hvor Knud åbnede den ved at være en af de første, der kørte på den.

WalknRoll er åbent for alle, uanset, om du er kørestolsbruger, gangbesværet, kvinde eller mand. Du skal blot medbringe dit gode humør og en vilje til at gøre noget godt for andre mennesker.

Samarbejdspartnere

Udover motion og socialt samvær handler WalknRoll også om at gøre opmærksom på organisationer og foreninger i Danmark, der støtter handicappede. Vores faste samarbejdspartner er Ulykkespatientforeningen, som får del i overskuddet fra WalknRoll. Knud er selv ulykkesramt og ønsker at hjælpe denne forening til at skabe bedre vilkår og rammer for deres medlemmer.