We like We & Jacob Kirkegaard + ilinx

20 aug 2020 kl. 19:00 - 22:00

Klangkollektivet We like We og lydkunstner Jacob Kirkegaard står bag værket Time is Local, der oprindeligt er en 12 timer lang performance og liveinstallation, komponeret specielt til 12 rum på Thorvaldsens Museum i København. Værket udforsker sammenhængen mellem tid, rum og resonans. Kompositionerne tager udgangspunkt i kortlægninger af hvert rums resonansfrekvenser, hvorefter disse ‘rumakkorder’ er fortolket af We like Wes besætning: strygere, vokal og slagtøj. I efteråret 2019 udkom fragmenter af værket på vinyl via. det tyske pladeselskab Sonic Pieces og det er med afsæt i denne udgivelse at gruppen i dag spiller Time is Local live.

We like We

We like We består af violinist Katrine Grarup Elbo, sanger Katinka Fogh Vindelev og percussionist Sara Nigard Rosendal. I 2014 udkom deres anmelderroste debutalbum A new Age of Sensibility og gruppen har ligesiden spillet koncerter på festivaler, museer og scener såsom Daylight Music (UK) Eurosonic Noorderslag (NL) Festival Musica Estranha (BR) Nordklang Festival (CH) Roskilde Festival (DK) Fusion Festival (DE), Classical:NEXT (NL) Dias Nordicos (ES) Statens Museum for Kunst (DK) BRDCST Festival (BE) Sound Of Stockholm (SE) og Frost Festival (DK)

We like We er drevet af en fælles nysgerrighed og undersøgelse af et kollektivt musikalsk udtryk.

www.welikewe.com

Jacob Kirkegaard

Kilderne til Kirkegaards værkpraksis findes i akustiske fænomener, som oftest enten er uhørlige eller overhørte for det menneskelige øre. Via brugen af diverse sensorer og optagemetoder udfoldes og konceptualiseres materialet til kompositioner, rum, billed- og lydværker. Lydkilderne spænder mellem underjordiske islandske gejsere, forladte radioaktive rum i Tjernobyl, Berlins roterende TV-tårn, grønlandsk undersøisk kælven, og toner genereret af øret selv. Jacob Kirkegaards værker lytter bag ved det umiddelbare og udfordrer vores opfattelse af os selv og verden omkring os. 

Jacob Kirkegaard har præsenteret sine værker på en lang række anerkendte udstillingsplatforme, bl.a på MoMA (NYC), Mori Art Museum (Tokyo), The Menil Collection (Texas) og ARoS (Aarhus). Kirkegaard er repræsenteret af Galleri Tom Christoffersen (KBH) og Fridman Gallery (NYC) og er desuden repræsenteret i Louisianas (Humlebæk) permanente samling. I 2016 var Jacob sound-artist-in-residence på University of Oxford.

www.fonik.dk

---------------------

ilinx

ilinx er den musikalske forening af Anna Sophie Mæhl, Amanda Appel og Laura Marie Madsen. De tre medlemmer fandt sammen i et fælles ønske om at udforske stemmen og dens muligheder for at besværge, bevare og beskytte. Kun ved brug af deres stemmer skaber ilinx en musikalsk organisme, der ånder musik i bevægelse mellem nyklassiske korværker, følsom r&b og dristige improvisationer.

Gruppen trækker på deres vidt forskellige musikalske baggrunde som spænder fra klassisk kor og folkemusik over fri improvisation og r&b. Værkerne er summen af de tre vokalisters forskellige udtryk i en ny symbiose, der både peger bagud mod de gamle vokal traditioner, men også finder inspiration i 00’ernes popdivaer.

Fundamentet for gruppens arbejde er en tro på, at stemmen har en skabende og bevarende kraft, som på grund af dens kropsnære udgangspunkt, har en unik evne til at skabe direkte forbindelse mellem mennesker. Derfor er stemmen ikke kun frontfigur og tekstformidler, men også selve grundstoffet i de musikalske værker.

Lyrisk taler ilinx ind i generationsproblematikker frem for et individs, hvorfor værkerne omhandler fremmedgørelse overfor sine omgivelser og medmennesker, samt de økologiske kriser vi står foran.

ilinx’ musikalske symbiose er udmundet i intuitive og dynamiske værker, som kan høres på deres debut, der udkommer i november 2020 på pladeselskabet Ministry of Broken Connections.

Døre kl. 18.30 // Koncert kl. 19.00

Bemærk: Siddende koncert grundet corona-retningslinjer for koncerter.

●○●○●○●○●○●○●○●○●○

Om Coronavirus

Vi følger sundhedsmyndighedernes retningslinjer, og passer på vores gæster. I kan være trygge ved, at vores arrangementer afvikles sundhedsmæssigt forsvarligt.

Vi henstiller vores gæster til at passe på hinanden, respektere andres grænser og i særdeleshed blive hjemme, hvis du har symptomer på smitte. 1000 tak.

Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke