Whiskysmagning i Århus med Smagning.com

05 okt 2019 kl. 19:00 - 21:00

Highlanders Bar, Mindebrogade 5, 8000 Aarhus

Engelsk whisky vs skotsk whisky:

Skal det være engelsk eller skotsk whisky? Mange vil nok umiddelbart rynke på næsen, og vælge ”det sikre valg” – men denne aften skal vi smage 6 whiskies – 3 engelske sat op mod 3 skotske. Og i den sidste runde (den røgede) er der faktisk en lille gimmick mere. De er begge destilleret af samme person, nemlig Ian Henderson, der i en menneskealder var destillerimanager på Laphroaig destilleriet på Islay. Da han gik på pension derfra, blev han meget hurtigt shanghajet til Edradour Distillery i Pitlochry, hvor han startede produktionen af Ballechin. Og da han efter nogle år sluttede der, tog han turen til England, hvor han hjalp St. George Distillery / The English Whisky i gang – og også her lavede en røget udgave!

Så der er lagt op til en landskamp mellem England og Skotland! Hvem vinder – og lykkes det os at ”overbevise” deltagerne i smagningen om, at engelsk whisky kan have mindst lige så gode kvaliteter som de skotske gyldne dråber?

Vi skal gennem 3 runder med hård konkurrence fra hver sit ringhjørne (forbehold for ændringer):

    • The English Original 43% - op mod Glenfiddich XX 47%
    • The English “Norfolk 60,6% (aftappet af DMWA) op mod Aberlour Single cask 56,6% (aftappet af DMWA)
    • The English Smokey 43% op mod Ballechin 46% 10 års

    Vil du have lidt at spise inden smagningen? Køb en billet, der dækker både mad og smagning, og start med Highlanders Bars Chicken Marsala eller Chili con Carne (NB: serveres kl 18). Drikkevarer efter eget valg kan tilkøbes på stedet.