Who is the third who walks always beside you?

27 feb 2020 kl. 19:00 - 20:30

Kunstmuseum Brandts, Amfipladsen 7, 5000 Odense

Debutturné med Kirstine Lindemann: Ny musik for øjne, ører, hoved og hænder 

Kroppen inddrages som instrument, når composer-performer Kirstine Lindemann skaber en oplevelsesrig og overraskende aften, hvor der spilles på blokfløjte, slagtøj, hænder, højttalere og øjenvipper. Genren er ny kompositionsmusik - med et tvist.

Kompositioner af: Maurizio Azzan, Jesse Broekman, Somei Satoh, Kirstine Lindemann og OTHER EYE. 

Medvirkende: Yiran Zhao, Kirstine Lindemann, Irene Bianco

Varighed: 1 time og 30 min inkl. pause

Under overskriften ‘Who is the third who walks always beside you?’ besøger Kirstine Lindemann i februar Møn, Fyn og Sjælland. Turnéen er hendes debut, hvormed hun afslutter uddannelsen som blokfløjtenist og fysisk performer med tilknytning til konservatoriet i Odense. Samtidig er den startskuddet til et toårigt forløb, som Kirstine med støtte fra Statens Kunstfonds pulje, Den Unge Kunstneriske Elite, påbegynder ved årsskiftet.

Til koncerten kan man blandt andet høre duoen, OTHER EYE, der består af Kirstine Lindemann og kinesiske Yiran Zhao. Både Lindemann og Zhao er særligt fascinerede af kroppen og selve iscenesættelsen af musikken. De har det sidste års tid været i gang med at udvikle værkserien OTHER OTHER, der tematiserer forskellige kropsdele i hvert enkelt værk. Første værk blev til stykket ‘other eye’, der med sit særegne udtryk af øjne, øjenvipper, forstørrelsesglas, kontaktmikrofoner og et webkamera blev udråbt til årets højdepunkt på festivalen ved Internationales Musikinstitut Darmstadt, Tyskland. Siden har de optrådt og arbejdet sammen på koncertsteder og residencies i både Basel, München, Berlin og Malmö.

Foruden værker for øjne og hænder kan man blandt andet høre stykket ‘Who is the third who walks always beside you?’. Titlen, der udover at være et lån fra T. S. Eliots berømte digtsamling, The Waste Land, også lægger navn til koncerten. Det er en uropførelse, skrevet af den hollandske komponist Jesse Broekman, for elektronik, slagtøj og subbasblokfløjte. I en rytmisk udveksling mellem de tre stemmer af lydspor, slagtøj og blokfløjte, leger værket med det, som er blevet koncertens gennemgående tema: ‘Who is the third who walks always beside you?’. Den ukendte tredje, som hænder rækker ud til, stemmer kalder på, og øjet kigger efter.

OBS: Der er gratis entré til koncerten, men forudbestil din billet via billetto for at sikre dig plads.