Woman & Wine - lær at matche vin og mad

03 apr 2018 kl. 17:30 - 20:30

Sakskøbing Madskole, Torvegade 10 - 12, 4990 Sakskøbing


Woman & Wine - lær at matche vin og mad

Tirsdag den 3. april forrettens vine

Tirsdag den 17. april hovedrettens vine

Tirsdag den 24. april desserternes vine

Alle dage kl. 17.30 – 20.30 - deltagelse alle tre dage er en forudsætning for at få det fulde ud af kurset

Kurset kræver ingen forkundskaber.

Du får en masse praktisk viden om vin, især om hvordan du parrer vin og mad – hvilke råvarer og retter der er geniale til f.eks. en fransk rødvin eller en spansk hvidvin. Du får smagt forskellige vine, pirret dine smagsløg, og du bliver sikkert også udfordret på hvilke vine du kan lide og … kommer til at kunne lide!

Kurset hjælper dig til forstå og dermed også huske, hvilke vine du kan lide, og hvilke råvarer, tapas eller småretter de passer rigtigt godt sammen med.

Hver kursusgang er bygget op med en indledende smage del i madskolens hyggelige spisesal. Efterfulgt af en times hyggelig madlavning/ råvaresnak i skolens tilberedningslokale. Derpå nydes de småretter og tapas I laver sammen med kokken til vinene i har smagt i spisesalen.

Til kurset bruger vi bogen ” Værd at vide om Vin” af sommelier og vinkonsulent Nana Wad. Kurset kan følges både med og uden køb af bogen og fritidslæsning i den.

Kursets suveræne undervisere

Kok Johanne Nielsen, indehaver af Den Gamle Digegaard ved Humminge Strand.

Johanne lærer dig at sætte forskellige råvarer til de vine I har smagt på, og at lave små lette retter eller tapas til aftenens vine – f.eks. en hollandaisesauce med friske asparges, eller et lille stykke dampet laks og en salat af friske grønkålsskud til forretsteamet den 3. april …. Små lette anretninger der let udvides til en komplet forret hjemme i privatkøkkenet.

Sommelier Pernille Malec, Chefsommelier på Henne Kirkeby Kro

Pernille starter hver gang med at tage dig gennem en smagningen, som tematisk er sat op efter forret, hovedret eller dessert, således at du lærer at matche mad og vin til et kompelt 3-retters måltid, når kurset er slut efter alle tre aftener. Pernille er super dygtig til at lære dig at sætte ord på vinen, hvordan du skænker den, og giver dig teknikker til at huske og forstå vinen i glasset – ikke kun hvordan etiketten ser ud…

Det lærer du

  • At smage, forstå og huske vin.
  • At matche mad og vin ud fra simple grundregler om sammensætning af smag
  • At sætte ord på din vinoplevelse, og blive fortrolig med at tale om vin i andres selskab
  • At lave små tapas anretninger og klassiske småretter der matcher dagens vine
  • At blive en god vinindkøber, når du skal ud og købe vin ind til gæster eller ”fredags hygge vinen”

Det får du:

  • De absolut bedste undervisere du kan drømme om at få undervisning af
  • Opskrifter på de retter I laver hver gang, og et lækkert madskoleforklæde med hjem.
  • Du smager 4 – 6 vine hver gang
  • Super hyggeligt vinøst samvær i godt kvindeligt selskab.

Max. 24. deltagere

Pris på kurset 1200- pr. person incl. moms - for alle tre gange. Dvs. du tilmelder dig kurset ved at tilmelde dig til alle 3 gange på en og samme gang.

Kun 1100,- for medlemmer af Foreningen The Little Apple.

Billet

Salg lukket