WSP - Rhythm & Wind Trio feat. Lamine Cissokho (Senegal)

Blågårds Pl. 5, 2200 København
06 jul 2021 kl. 20:00 - 22:00
Super arrangør
Billetter DKK 60,00 - DKK 110,00
Billetter DKK 60,00 - DKK 110,00

Gruppen spiller originale kompositioner, og kombinerer inspiration fra jazz og traditionel musik fra Senegal, Ghana, Sverige og Danmark. 
Rhythm & Wind blev dannet af ledende fløjtenist og percussionist fra Ghana Dela Botri sammen med den danske saxofonist Katrine Suwalski. Sammen udsendte de et duoalbum "Ghana Calling" i 2018. Trioen inkluderer også percussiontroldmanden Ayi Solomon fra Ghana/DK. 
Ved denne koncert præsenterer de den fantastiske kora-spiller Lamine Cisshoko fra Senegal / Sverige.
Lamine Cisshoko siger: ”Jeg er inspireret af mandingo-melodierne arvet fra mine griot-forfædre. Jeg fletter jazzmelodier sammen med orientalske melodier, nordisk folkemusik og improvisationer. Min kora er en blød og mystisk følgesvend, min stemme for harmoni og respekt. ”

Lamine Cissokho er fra Casamance-regionen i det sydlige Senegal og kommer fra en familie af mandinka-griots, hvis traditioner dateres tilbage til det 14. århundrede. Koraen overføres fra far til søn, ligesom melodierne og teknikken. Lamine har boet i Sverige siden 2001 og har optrådt på koncerter og festivaler i over femten lande.

Dela Botri, er en internationalt anerkendt musiker, der spiller Atenteben, en ghanesisk traditionel fløjte lavet af bambus. Leder af ni mands bandet Hewale Sounds. Forsanger og percussionist. Han fornyer traditionen samtidig med at han holder en stærk forbindelse til sine rødder. Dela Botri er blevet sammenlignet med afrikanske kunstnere som Habib Koite, Salif Keita og Youssour Ndour. 

Katrine Suwalski er musiker og komponist med stort vingefang og fantasi. Hun har skabt sin egen særlige fusion af jazz og vestafrikanskerytmer. Det er sprudlende musik.Som leder af orkestret “Another World”, har hun samarbejdet med solister i og udenfor Danmark. Som komponist er hun inspireret jazzkomponister som Ellington, Mingus og Abdullah Ibrahim. Hendes musik bliver nu opdaget og anerkendt i Ghana, hvor hun har turneret regelmæssigt siden 2015. I foråret 2016 blev en film om Katrine Suwalski og hendes band præsenteret af den ghanesiske instruktør Dr. Gameli Tordzro i hans dokumentarserie “Music Across Borders ”

Ayi Solomon, Virtuoso percussionist, bor i Danmark. Spiller med Kojo Antwi (GH). Ayi Solomon voksede op i Accra, men forlod Ghana i begyndelsen af ​​80'erne med reggaebandet Classic Vibes. Siden da har han lavet en stor karriere på den internationale jazz- og verdensmusikscene. Han har spillet med amerikanske musikere: Randy Brecker, Jerry Bergonzi, Adam Nussbaum. Især kendt for sit samarbejde med New Jungle Orchestra og Palle Mikkelborg. Han er co-producer på 6 albums med Katrine Suwalski....

Line up:

  • Lamine Cissokho (SEN/S): Kora 
  • Dela Botri (GH): Flute & Percussion 
  • Katrine Suwalski (DK): Saxophone, Flute, Vocal 
  • Ayi Solomon (GH/DK): Percussion, Vocal

Copenhagen Jazz Festival

eventet sluttede

WSP - Rhythm & Wind Trio feat. Lamine Cissokho (Senegal)

Se detaljer
Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke