YGGDRASIL – koncert

YGGDRASIL – koncert

Billetter fra DKK 112,50

Sted

Dato

18 feb 2023 kl. 20:00 - 22:00

Beskrivelse

YGGDRASIL – koncert med rødder og friske skud


Glæd dig til en enestående og mytologisk oplevelse med det færøsk baserede ensemble Yggdrasil.

Det er et potent billede, det nordiske ensemble Yggdrasil har taget navn efter. I den nordiske mytologi er Yggdrasil verdenstræet, livets træ og skæbnetræet. Dets krone når op til himlen, og dets tre rødder går til gudernes hjem, jætternes hjem og underjordiske Hel. I toppen af Yggdrasil sidder ørnen, og på dets næb høgen. De tre norner vander og plejer træet, mens slangevæsnet Nidhug gnaver i dets rod. På den måde er træet i en tilstand af kosmisk ligevægt, konstant truet og fortæret, mens det vokser og blomstrer.


Samarbejde med kunst og natur

Ensemblet Yggdrasil har base på Færøerne, men rummer musikere fra andre lande. Ensemblet blev dannet i 1981 af komponist og pianist Kristian Blak, som har skrevet det meste af materialet. De fleste kompositioner er skabt i samarbejde med andre former for kunst eller i nogle tilfælde med naturen. Musikerne, der har været en del af ensemblet, enten på længerevarende basis eller som deltagere i et bestemt projekt, har forskellige musikalske baggrunde, hovedsageligt inden for jazz, men også inden for etnisk, folk, rock og klassisk musik. Ensemblet Yggdrasil blev nomineret til Nordisk Råds Musikpris i 2017.


Porkerisvatn

2020 bad Færøernes Kunstmuseum Kristian Blak og Yggdrasil om at skabe musik til forfatteren og maleren William Heinesens maleri af søen Porkerisvatn, som ligger i et landskab, han beskrev som ryggen af et gigantisk takket firben. I sin skabelsesproces har Kristian Blak derudover ladet sig inspirere af en babylonisk skabelsesmyte.

Otte satser

Albummet Porkerisvatn (2021) er en suite af otte satser, der er inspireret af forskellige elementer i landskabet omkring Porkerisvatn: Vatn (sø), Á (å), Grót (sten), Grátt undir steini" (bænkebider), Jørð (jord), Skýggj (skyer), Flog" (træk), Drekin (dragen).


Det er simpelthen fantastisk

Yggdrasils udtryk på Porkerisvatn er instrumentalt, og har rødder i jazzen og verdensmusikken. En anmelder skrev: "Det er værd at spille dette album i loop. Det er simpelthen fantastisk.”

Medvirkende musikere denne aften:

Kristian Blak (klaver)

Heðin Ziska Davidsen (guitar)

Mikael Blak (Bass)

Per Ingvaldur Højgaars Petersen (Trommer)

Anders Hagberg (saxofon)


Dørene åbner kl. 19.15


Nordatlantens Venner

Der er en billetrabat på 25% til medlemmer af Nordatlantens Venner. Billetter købt med denne rabat skal fremvises sammen med et gyldigt medlemskort ved indgangen

Lokation

Nordatlantens Brygge, Strandgade 91, 1401 København

FAQ

  • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

    Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

    De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

    Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

  • Hvor finder jeg linket til et online event?

    På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

  • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

    Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .