ZACHARIAS - Nordatlantiske Filmdage 2019

03 mar 2019 kl. 17:15 - 18:30

Nordatlantens Brygge, Strandgade 91, 1401 København

ZACHARIAS

Med portrætfilmen Zacharias hædrer instruktør Teitur Árnason en sjælden ener, hvis liv stod i skærende kontrast til nutidens hektiske samfund

Zacharias var bonde på en af Færøernes mest affolkede øer, Fugloy, hvor han var født og opvokset. Desuden var han fanger og fisker, og hvad der ellers skal til for at kunne klare sig i de isolerede omgivelser deroppe i det fjerne nord, så tæt på elementernes rasen. Og han var en gudsbenådet fortæller, der kunne berette om et liv og en levevis, der står i skærende kontrast til nutidens hektiske samfund.

Tilbage i 2000 besøgte instruktør Teitur Árnason og hans filmhold øen for at skildre livet og de sidste indbyggere på den i sin dokumentarfilm Burturhugur – faroese observations. En af hovedpersonerne i den film var Zacharias, og efter at han gik bort sommeren 2016 vendte Árnason tilbage i arkiverne og lavede en ny poetisk portrætfilm, der hædrer bonden og det liv, han levede. En stille hyldest til alt hvad denne mand repræsenterede.

Arrangementet
Zacharias (2018) varer 65 minutter og vises med engelske tekster. 
Salen og filmcaféen åbner 45 minutter før visningen.

Filmvisningen indgår i Nordatlantiske Filmdage 2019.


Nordatlantens Venner 
Der er en billetrabat på 25% til medlemmer af Nordatlantens Venner. Billetter købt med denne rabat skal fremvises sammen med et gyldigt medlemskort ved indgangen.

Billet

DKK 60,00 + DKK 9,49 gebyr

Billet - Nordatlantens Venner

DKK 45,00 + DKK 8,36 gebyr