spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Indlæser.....
 
 
Nærliggende begivenheder
Indlæser.....
 
 
Events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Lignende oplevelser

Zoologi - sidste nyt fra forskningsfronten

Afholdt event

Zoologi - sidste nyt fra forskningsfronten

Fra Gratis

Sted

Dato

02 okt 2019 kl. 19:00 - 21:15

Beskrivelse

Vin & Videnskab: Zoologi - sidste nyt fra forskningsfronten

RASMUS HELLER Ph.d., evolutions- og pattedyrforsker
JOHN FLENG STEFFENSEN Hajforsker, professor
MAGNUS WAHLBERG Hvalforsker, lektor
TOBIAS WEIDNER Kemiker, lektor

Vi har samlet fire førende videnskabsfolk, der alle arbejder med dyr. Det skal bl.a. handle om dværgelefanter, grønlandshajer, marsvin, frøer, moskusokser, antiloper, edderkopper og zebraer, når foredragsholderne fortæller om deres forskning inden for felter som genetik, fysiologi, adfærd, evolution og kemi.

I pausen serveres et glas vin (inkluderet i prisen). 

NB: Tobias Weidners foredrag vil være på engelsk.

Bemærk: Kristine Vesterdorf og Inge Revsbech, der oprindeligt var på programmet, har beklageligvis været nødsaget til at sende afbud. I deres sted kommer hajforsker John Fleng Steffensen og hvalforsker Magnus Wahlberg.   


PROGRAM

Den gådefulde grønlandshaj
JOHN FLENG STEFFENSEN Ph.d., haj- og fiskeforsker, professor v. Marinbiologisk Laboratorium i Helsingør, Københavns Universitet
     
John Fleng Steffensen var i medierne i sommers, fordi det var lykkedes ham og hans forskningsgruppe at filme grønlandshajen på 225 meters dybde ud for Grønland. Dette var blot seneste resultat af mange års forskning i det gådefulde og mytiske væsen, der overlever i dybderne i Arktis og bl.a. har gjort sig bemærket ved at kunne blive over 270 år gammel. John Fleng vil fortælle om de mest interessante og overraskende opdagelser, som deres undersøgelser af grønlandshajen har afstedkommet.

Marsvin i fugleperspektiv
MAGNUS WAHLBERG Havpattedyrforsker, bioakustiker, lektor og daglig leder af Marinbiologisk Forskningscenter, Syddansk Universitet
     
Magnus Wahlberg, der har arbejdet med hvaler i over 23 år, og hans kollegaer har i mange år forsket i Danmarks egen lille hval, marsvinet. Men der har stadig manglet en forståelse af nogle af de mest centrale dele af marsvinets liv: Hvor den føder sin unge, hvor lang tid ungen bliver hos moderen, og om marsvinet lever i flokke eller alene. For at opklare det har man tyet til ny teknologi i form af droner, der har gjort det muligt at observere marsvinene i fugleperspektiv. I aftenens foredrag vil Magnus fortælle om det unikke indblik i marsvinets skjulte liv, som flere års droneundersøgelser har givet.

DNA-undersøgelser af verdens vilde pattedyr
RASMUS HELLER Ph.d., evolutionsbiolog og DNA-forsker, adjunkt ved Sektion for Bioinformatik og RNA Biologi, Biologisk Institut, Københavns Universitet
     
I medierne har man de sidste par år kunne læse artikler med overskrifterne ”Skindet bedrager! Zebraer er meget mere forskellige end antaget”, ”Moskusoksen: Dyret, der ikke burde eksistere” og ”Pygmæelefanten på Borneo er stærkt truet af udryddelse”. Bag studierne står Rasmus Heller, der er førende ekspert i at bruge DNA til at undersøge pattedyrs evolution og, hvordan faktorer som mennesket og klimaændringer kan påvirke dyrenes ’genetiske diversitet’. Denne viden kan have stor betydning for bevarelsen af arterne i en tid, hvor naturen og de vilde dyr er pressede som aldrig før. Rasmus Heller vil fortælle om, hvordan nye genetiske metoder har skabt en revolution inden for studiet af vilde dyr, vi skal med på feltarbejde, og vi skal høre om de større perspektiver i hans undersøgelser.

Frøspyt, edderkoppefødder og andre inspirationer i dyrenes verden
TOBIAS WEIDNER Lektor, Institut for kemi, Københavns Universitet
     
”Dansk forskning opklarer den klistrede frøtunges hemmeligheder”. Det var overskriften på en nylig artikel på Ingeniøren. Formålet med studiet var dybt seriøst, nemlig udviklingen af en ny type lim. Manden bag undersøgelsen er den tyske, men danskboende kemiker Tobias Weidner, der søger inspiration i dyrenes verden og samarbejder med zoologer. Til dette foredrag vil han fortælle om de spændende potentialer, der ligger i krydsfeltet mellem kemi og zoologi.


Se hele sæsonens foredragsprogram på www.vinogvidenskab.dk.

NB! Det er ikke muligt at bytte eller refundere billetter til Vin & Videnskab.

Arrangør

VIN & VIDENSKAB er Statens Naturhistoriske Museums populærvidenskabelige foredragsrække. Hør førende videnskabsfolk fortælle om spændende og banebrydende forskning, og nyd et glas vin i pausen. 

Lokation

Chr. Hansen Auditoriet Chr. Hansen Auditoriet, Bartholinsgade 4A, 1356 København

FAQ

  • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

    Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

    De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

    Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

  • Hvor finder jeg linket til et online event?

    På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

  • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

    Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .