Byvandring i Gasolin's Fodspor

Oct 26 2015

I anledning af Kim Larsens 70 års fødselsdag samt GAS 5 pladens 40 års jubilæum inviterer Lars Hermann på fire byvandringer med Gasolin. Vi har fået en beskrivelse af turen samt en håndfuld billeder af hvad du kan opleve i løbet af byvandringen.

Byvandringen starter med en kort gennemgang af Christianshavns historie på torvet, som var planlagt til at være centrum i denne københavnske bydel. Og som fortsat er centrum for områdets borgere og brugere.

Deltagerne hører om baggrunden for etableringen af en ungdomskultur i området i midten af 1960’erne, som igen blev affyringsrampe for dels Gasolin og dels Christiania. Vi passerer Kofoeds Skole, som betød meget for området og hører historien om Langebro og Dæmonernes Port.


Undervejs ses Huset På Christianshavn, hvis berømmelse pudsigt nok stammer fra samme periode i 1970’erne som tidspunktet hvor Gasolin toppede musikalsk og popularitetsmæssigt.

Et andet højdepunkt på turen er Vor Frelsers Kirke med det berømte spir og kreative klokkespil. Tårnet blev også hyldet i Gasolin’s ”Se din by fra tårnets to” fra 1972.


Mod slutningen af turen ser vi de lokale værtshuse udefra, hvorfra megen inspiration og klogskab er udsprunget. Sidste stop er ved Knippelsbro og Strandgade ved Udenrigsministeriet og Ørkenfortet.


Noter: Målgruppen er ret bred, men deltagerne er erfaringsmæssigt et publikum født i 50’erne og 60’erne med en interesse for musik og populærkultur. Der har været deltagere helt fra Herning og Århus, som har taget toget frem og tilbage samme aften. Der har også været fest-stemte grupper på vej til en firmafest eller sågar en polterabend. Mange tager da også i byen bagefter; specielt om fredagen. Der er rigtig mange muligheder for dette hvor turen slutter omkring Wildersgade.
Vejret betyder ikke så meget, da der undervejs er mange muligheder for læ, men folk er normalt klædt godt på.

Køb billetter til Lars Hermanns byvandringer her.