Interview: Urban Trail

Aug 12 2015

Skrevet af Amalie Sverdrup Warberg


Vi har snakket med Thomas Nielsen, medarrangør af DAC Copenhagen Urban Trail, som afholdes for første gang i Danmark den 27. September, om hvad konceptet egentlig går ud på og hvad deltagerne kan forvente sig af den 10 kilometers løbetur igennem nogen af Københavns smukkeste bygninger.


Der er nok et par stykker som ikke ved hvad Urban Trail går ud på, kan du sætte scenen med 3 ord?

Motionsløb, Kulturoplevelser, Fællesskab

Urban Trail har Danmarks præmiere. Hvor stammer konceptet fra og hvad bringer det til København?

Golazo Sport har udviklet konceptet i Belgien over de sidste 4 år. København er ideel fordi byen har mange attraktioner indenfor et meget lille område og er midt i en transformationsfase, der skal gøre den til en fantastisk storby. DAC Copenhagen Urban Trail bringer motionskulturen helt tæt på nye og gamle kulturinstitutioner og viser Københavns udvikling og nogle af byens mest ikoniske bygninger frem for en gruppe, der normalt er henvist til at dyrke motion andre steder i byen.
Samarbejdet mellem Dansk Arkitektur Center og Golazo Sports sikrer, at ruten lever op til forventningerne og vil følge med udviklingen i de kommende år.

Du nævner at det er 10km igennem nogle af Københavns mest ikoniske bygninger. Kan du løfte sløret for hvilke oplevelser deltagerne kan forvente?

Facebooksiden har vi allerede afsløret, at løberne blandt andet kommer igennem Den Sorte Diamant og Kongernes Lapidarium ved Frederiksholms Kanal. I dag har vi fået Nordatlantens Brygge med på listen og Kongens Have og Skuespilhuset er også med på ruten. Desuden kommer deltagerne til at løbe et par steder, hvor der endnu ikke er åbent for offentligheden.

Det boomer med løb i Danmark for tiden og heldigvis er der ikke en grænse for hvor mange man må deltage i - hvorfor skal man deltage i Urban Trail?

Det skal man fordi DAC Copenhagen Urban Trail kommer til at give deltagerne en ny, unik og spektakulær løbeoplevelse. Stemningen bliver afslappet, ruten er fuld af oplevelser og goodie bag’en økologisk – og så har man resten af søndagen til at være sammen med familie og venner.


Læs mere om arrangementet og få fat i dine billetter her.