Er det UHØRT?

Jul 11 2016

Nedlagte fabrikker, gigantiske værftshaller og grå betonkonstruktioner danner den rå ramme for UHØRT, der ligger omkranset af skøn natur på Refshaleøen i København. En unik modsætning og perfekt kulisse, når 3.000 publikummer og næsten 40 bands fylder den gamle B&W grund med masser af energi, begejstring og nærvær, rock og ridsede guitar-riffs, buldrende bas, eksplosiv sang, melankolsk folk og firser synth. Vi har fået en snak med Piet Bendtsen, som er festivalleder på UHØRT Festival, der i år løber af stablen d. 12. og 13. august på Refshaleøen i København.

Vi vil gerne vide lidt om, hvad der fik jer til at starte UHØRT festival. Hvad er historien bag?
UHØRT Festival fandt sted for første gang i 2013, men festivalen er en udløber af den københavnske festival Refshalen Festival, der har fundet sted siden 2010. Vi ville vise omverdenen hvad der rørte sig i øvelokalerne og vise det på en større scene. Senere skiftede vi navn til UHØRT Festival og er nu landsdækkende, både hvad angår rekruttering af bands og organisatorisk. Næsten 600 bands fra hele Danmark ansøgte om de 40 pladser, der er på festivalen i 2016, og som landsdækkende festival kan UHØRT Festival hjælpe talentfulde musikere fra hele landet i deres bestræbelser på at udvikle musikken og styrke deres chancer fremover.


Hvordan adskiller UHØRT festival sig fra alle de andre?
Danmark er jo et land med rigtig mange festivaler. Så det er ikke fordi der mangler festivaler at gå til. Men der er få med decideret fokus på bands og deres udvikling. Spiller man på UHØRT, tilbyder vi før og efter coaching/uddannelse af samtlige bands på plakaten. Under festivalen hyrer vi professionelle musikere og branchefolk til at komme med respons på de optrædenes performance og kompositioner. Det sker i en kontorvogn omkring det ’grønne bord’ - næsten som i en eksamenssituation. Det er dyrt og besværligt. Men bandsene elsker det og er samtidigt dét, der adskiller os fra samtlige andre danske festivaler og er en vigtig del af vores DNA.

Vi har 100% fokus på musikken, som er alt for folk til metal, og UHØRTs vedtægter siger, at der skal arbejdes for talenterne/vækstlaget og et evt. overskud skal bruges på vækstlaget. Vi har ikke et kommercielt formål.


Hvorfor Refshaleøen?
De første festivaler var lokalt forankrede netop i øvelokaleforeningen på Refshaleøen, som ligger lige op af vores festivalplads. Så det var meget nærliggende at vælge den plads.

I 2010 var der endnu ikke større musikarrangementer herude som Distortion og Rihanna koncerter. CopenHell lavede deres første festival herude, samme år som vi lavede vores første festival. Nu afvikler vi ikke vores festival på samme grund som Distortion og CopenHell, men på en mindre plads. Men de rå rammer og den høje himmel passer godt ind i konceptet.


Hvor mange festivalgængere forventer I i år?
Vi forventer et sted mellem 2500-3000 publikummer på pladsen.


Hvad glæder I, som arrangører, jer allermest til i år?
Når det første band går på, er det altid en speciel fornemmelse, når man er startet 5 dage før på en græsplæne med at bygge barer og scener. Efterfølgende er det fedt at følge de bands som blev præsenteret på UHØRT og som senere måske har fået et lidt større publikum, såsom The Minds of 99 og Velvet Volume.
Indtil videre er følgende navne offentliggjort

Aksglæde / Alpha Male / Alvarado / Anna Scharling / Astronaut / AUFORI / Bak & Lindemann / DIET / Electric Elephants / FABL / Farveblind / Forever Still / Fribytterdrømme / JÆRV / KaSeR / LIVLØS / Lowrider Betty / Mambe & Danochilango / Masasolo / MONTI / Sorte Fugle / THE ROSA / THE SONGs / UlvetimenFind din billet til dette års UHØRT Festival