Forventningsafstemning: HAUS 2016

Sep 13 2016

I nr. 7 i Møllegade på Nørrebro ligger der en nedlagt kirke, som i en årrække har fungeret som et tiltrængt hjemsted for forfattere og lyrikere. I en periode fungerede kirken som et åbent samlingssted for homoseksuelle og i en overgang blev den beriget med personer, som midlertidigt manglede et hjem. De seneste 12 år er kirken blevet kaldt LiteraturHaus, og det bliver den som sådan ved med at hedde. Men der er forandring på vej. Fem skarpe hoveder, alle med baggrund fra kunstverdenen og med tidligere daglig gang i Møllegade, er gået sammen omkring projektet og reformeringen af LiteraturHaus, hvor kulturfestivalen HAUS 2016 skal være flagskibet for visionen: at bringe mennesker sammen gennem forskellige variationer af kunst og kultur.

Vi har lagt vejen forbi den nedlagte kirke, hvor vi fik en snak med Minerva, som er én af hovederne bag projektet og som lige pt er ved at lægge sidste hånd på den kommende kulturfestival HAUS 2016, der løber af stablen d. 24. september.

Hvad kan man forvente af denne festival?
Vi kan forvente en dag med et pakket program, hvor diversitet, overraskende elementer og kreativitet er i højsædet. Vi har et håb om, at skabe en bred vifte af kunst og kultur og vores vision for Literaturhaus’ nye identitet, skal være indkapslet i denne dag og være en oplevelse for alle, der har lyst til at komme. Den højeste ambition er helt klart, at folk vil skabe relationer og dermed bidrage til en ny kultur.

Hvad er på plakaten?
Vi starter dagen med et Lunch Beat (en times dansesession, der inkluderer frokost og en DJ). Vi vil om formiddagen og op ad dagen afholde forskellige workshops, hvor der virkelig vil være mulighed for at møde nye mennesker og udforske sin kreativitet lige så vel som sit vante syn på verden og hverdagen. Vi får besøg af nogle talentfulde og interessante kunstnere, som om eftermiddagen og ud på aftenen vil dele deres passion med de deltagende. Camara Joof (NO) er en performancekunstner, hvis show er en intersektionel monolog omkring seksualitet, race og feminisme. Performancekunstnerne Monia Sander (DK) og Lina Hashim (DK/IQ) vil udføre en poetisk dialog, som omhandler sorg og blandt andet fortolker et traditionelt muslimsk begravelsesritual. Cia Rinne (FI/SE) går på som den sidste kunstner, og vil tage jer med ind i en fængende verden af kunstens sprog og visuals. Dagen kulminerer i en fest, hvor der vil være gratis entré fra kl. 22.

Behøver man være super artsy for at kunne passe ind?
Nej. Overhovedet ikke. HAUS 2016 er en oplevelse for alle.

Fremtiden ser lys ud for den nedlagte kirke i Møllegade. Literaturhaus står overfor en arkitektonisk overhaling og du kan forvente, at blive inviteret til seminarer, sceneoptrædener, radiobiograf og meget mere. Og så er der vist noget med et hemmeligt kærlighedsrum, som er ved at tage form...

Læs mere og find billetter