Simon Spies' hjemmebane

Sep 13 2016

Meget kan man sige om Simon Spies. Men det behøver man egentlig slet ikke. Hvad man i stedet bør gøre, er, at besøge toppen af Mercur Hotel midt i København, hvor Simon Spies' gamle tennisbane befinder sig. Golden Days byder nemlig op til tenniskamp mellem socialismen og kapitalismen. En klassekamp, som bliver live-kommenteret af tenniselsker og filmskaber Jørgen Leth og historiker og 70’er-ikon Claus Hagen Petersen.

1970’erne var konfrontationernes tid både politisk såvel som socialt. Golden Days Festival markerer årtiets ideologiske sammenstød med et ekstraordinært arrangement på et ekstraordinært sted. På taget af hippiekapitalisten Simon Spies’ gamle hotel kommer slaget mellem rød og blå blok til at stå, når Steen Elsborg og Michael Mortensen tørner sammen. Hvis du ikke lige ved, hvem Elsborg og Mortensen er, så kan vi fortælle, at det henholdsvis er vinderen af Danmarksmesterskaberne i tennis i 1984 og top-træner for Caroline Wozniacki. Av, hva'?

”Arrangementet er et forsøg på at bedrive kultur- og historieformidling på en ny måde. At få sporten til at tale sammen med historie og politik. Vi vil gerne give publikum et medrivende og håndgribeligt indblik i 1970’erne, som politisk brydningstid og samtidig vil vi på underholdende vis belyse det faktum, at 70’erne var en modsætningernes tid, med meget på spil og hvor det meste – selv sporten – var stærkt politiseret,” fortæller Svante Lindeburg, Golden Days Festivals direktør.

Som kommentator er Jørgen Leth kendt for at hæve sportsformidlingen op på et noget nær kunstnerisk niveau, når han med lige dele vid og entusiasme beskriver udøvernes stil, elegance og hyppigt drager historiske paralleller. Forvent derfor tennis til stregen, krydret med et kyndigt vué over 70’ernes allerstørste kampe både de politiske og dem på tennisbanen.

Klassekampen udspiller sig lørdag d. 17. september kl. 14.30 - 17.00.

Find billetter