Rita Blå's 3 tips til sellout

Mar 29 2016

Vi går langsomt, men sikkert sommeren i møde - den perfekte tid til at skille sig af med alle de gamle lopper der ligger og samler støv i gemmerne. På Billetto finder du et stort udvalg af fine loppemarkeder der sælger standpladser til alle de som har noget at sælge. Vi har taget en snak med Rita Blå, som står bag et af de hyggeligste loppemarkeder i København om hvad man skal holde sig for øje og hvordan man bedst opnår sellout.

Til de som aldrig har stået på et loppemarked før, hvad er vigtigt at overveje før man booker en bod?
Når du booker en bod på loppemarked om du er nybegynder eller garvet vintage pusher, er der en række ting du kan gøre for at sikre størst muligt udbytte af din dag. Først bliver du nød til at acceptere at salget svinger. Nogle dage er langt bedre end andre og det kan være svært altid at gennemskue hvad der gør udfaldet. Det siger sig selv at dit udvalg har betydning. Har du gode velholdte ting. Tøj af gode mærker og specielle finurlige ting og sager vil dit salg være bedre end hvis du udelukkende har slidt tøj fra H&M.
Derudover er der en række faktorer som du umuligt kan gøre dig til herre over - vejretfor eksempel. De perfekte forhold er selvfølgelig en solrig dag, dog ikke den varmeste af slagsen, da det kan tage pusten fra selv de mest entusiastiske vintage jægere. Kraftig blæst er også en irriterende da det får tøjet til at blæse af bøjerne og stativerne til at vælte. Heldagsregn er selvfølgelig et totalt no go. Derfor har vi hos Rita Blå’s Lopper en regnvejrs politik som betyder at vi aflyser markedet i tilfælde af heldagsregn og stadholderne får deres penge tilbage.


Hvis du skulle komme med tre gode råd for at sikre et godt salg, hvad ville de være?

1. Gør din bod indbydende.

Jo mere overskueligt du indretter din bod jo større er muligheden for at kunderne stopper op og kigger i den. Lad os slå en ting fast; det er de færreste der orker at kæmpe sig igennem den ene rodebunke efter den anden.

Medbring et godt stativ og masser af bøjler. Jeg siger det lige igen; hvis du ofte tager på loppemarked så invester i et ordentligt stativ. Mit genbrugshjerte bløder en lille smule hver gang jeg ser billige stativer efterladt efter en enkelt gangs brug eller to. Det er spild af ressourcer og virkelig irriterende med et stativ der vælter 5 gange under et loppemarked fordi det er lavet af billigt plast.

Brug dit bord til at præsentere ting, sko og udvalgte stykker tøj. Prøv at undgå at ligge stakke af tøj på bordet. Selvom du har lagt det pænt sammen. Ofte kigger kunderne slet ikke i dem, da de ikke vil rode dine sammenlagte skjorter til. Jo mere du kan hænge op, jo bedre. Du kan altid fylde op løbende hvis der ikke er plads til det hele. Hvis du vil gøre lidt ekstra ud af det kan du sørge for at tøjet er vasket og måske endda steamet for at udglatte de værste krøller og folder. Dette kan gøres hjemmefra eller på stedet, hvis du har en hånddamper.


2. Det er altid en god ide at have et godt blikfang i din bod.

Det der ene helt fantastiske stykke tøj, bjørneskinnet eller lavalampen. Selv hvis prisen på den ene ting er så høj at de fleste lader den stå når de har spurgt på den. Hvis det fanger øjet så bliver kunderne forført til at stoppe og kigge om der mon ikke er andre skatte i din samling.

3. Hyg dig med det.

Tag afsted med en god ven eller veninde. Tag en flaske bobler eller kage med. God stemning i jeres bod smitter af på gæsterne. Inviter jeres venner til at komme forbi og hænge ud. Jeg ser også ofte bodholdere der stiller små skåle med slik eller andet lækkert til kunderne. Jeg ved ikke om det i sig selv øger salget, men et smil og en imødekommende atmosfære gør helt sikkert. Og så er det jo i sidste ende det som det hele handler om. At få ryddet op, tjent lidt penge og have en hyggelig dag med folk man godt kan lide.

Hvordan ser fremtiden for Rita Blås Lopper ud? Er der nogle nye initiativer vi kan se frem til?

I løbet af sommeren vil Rita Blås Lopper indgå samarbejder med andre spændende aktører som Motorious der kommer til at præsentere en stumpeafdeling med stumper og dimser til motorcykler.


Vi kommer også til at teame op med Københavnernes Plantemarked, hvilket betyder at vi på udvalgte datoer vil have en flot velassorteret planteafdeling.
Og sidst men ikke mindst er Rita Blå’s lopper i 2016 blevet ambassadør for Red Barnet. Vi kommer I samarbejder med dem bla til at lave et stort børneloppemarked hvor al indtægt går til deres arbejde med de børn herhjemme og i resten af verden som har allermest brug for hjælp.

Vi går et forår i møde med masser loppemarkeder og med Ritas gode råd er der ikke nogle dårlige undskyldninger for at beholde alle de små dimsedutter og de fine klæder der alt for længe har fyldt op derhjemme uden at blive taget i brug. Sommerens fastlagte datoer for Rita Blå's Lopper på Sønderboulevard er følgende:

Læs mere om Rita Blå's Loppemarked og de kommende initiativer her: