BACKSTAGE: Copenhagen Plant Science Centre (CPSC)

Feb 21 2018 16:30 - 18:00

Copenhagen Plant Science Centre, Bülowsvej 21 A, 1871 Frederiksberg C


Tag med, når vi besøger København Universitets nye runde center for planteforskning, og oplev en bygning der gerne vil ligne en plantecelle!

Sammen med arkitekt David Sherman fra Lundgaard & Tranberg Arkitekter, Poul Erik Jensen (leder af CPSC) og Kirsten Jørgensen (CPSC) ser vi nærmere på det nye Copenhagen Plant Science Centre fra 2017 og hører om hele processen med at designe topmoderne rammer til planteforskning.

Lundgaard & Tranberg Arkitekter er mestre af runde bygninger. Vi kender Tietgenkollegiet og Axel Towers, hvor bygningernes runde former giver et blødt og menneskeligt udtryk og er en god måde at leve tæt.

Med CPSCs runde form er der en helt særlig pointe: den organiske form skaber en direkte reference til centrets arbejdsområde: planteceller. Også i materialevalget og gulvets mønstre er det biologiens bløde former, der kommer til syne. Det er naturens mindste byggesten som Lundgaard & Tranbergs bygning gerne vil ligne.

Vi ser nærmere på, hvordan runde organiske former kan spille sammen med de moderne kliniske laboratorier, når David Sherman, Poul Erik Jensen og Kirsten Jørgensen viser os rundt i CPSC.

Det nye CPSC er en udbygning af Frederiksberg Campus (tidl. Landbohøjskolen) fra 1971 og første bygning ud af i alt fire. De tre øvrige bygninger er dog udskudt på ubestemt tid pga. manglende finansiering.
I forhold til hovedbygningens kantede beton skruer CPSC op for imødekommenheden og ned for brutalismen ved at skabe transparens med glas og nye mødesteder bl.a. med et stort atrium og en smuk spindeltrappe.

CPSC var her i januar nomineret til Årets Store Arne.

Tag med, og oplev de runde rammer for Københavns planteforskning.

Fotokreditering: Francois Debain

Backstage: Copenhagen Plant Science Centre (CPSC)

Not Available