BARBARA – genåbning af Nordatlantiske Filmdage 2020

Sep 23 2020 16:45 - 18:40

Vi genåbner Nordatlantiske Filmdage 2020 med ekstravisning af Frank Wisbars tyske Barbara-filmatisering fra 1961, der blev optaget på Færøerne med svenske Harriet Andersson i titelrollen.


Nordatlantiske Filmdage 2020 blev afbrudt i marts af COVID-19-krisen, men genåbnes den 23. september med den tyske film Barbara - vild som havet. Filmen indgår i årets hovedserie Den tyske forbindelse, der introduceres kort af filmdagenes leder, Birgir Thor Møller, og efter visningen byder vi på et glas sprudlende bobler i anledning ad genåbningen.

BARBARA - VILD SOM HAVET / WILD WIE DAS MEER
Da den unge læge Hr. Poul kommer til Færøerne for at overtage en praksis efter en afdød kollega, møder han den unge og smukke lægeenke Barbara. Og i modstrid med både sine hensigter og alle gode råd falder han for hende, og de indleder et passioneret forhold, der i sin yderste konsekvens ryster hele øsamfundet.

Den tyske Barbara-filmatisering adskiller sig fra forlægget i Jørgen-Frantz Jacobsens roman (og Nils Malmros’ filmatisering) ved at flytte handlingen fra 1700-tallet til 1960’erne. Desuden er den mandlige hovedperson ikke præst, men læge. Tematisk er den dog stadigvæk den dramatiske kærlighedsberetning om den færøske femme fatale Barbara.


Arrangementet

Farvefilmen (96 min) har danske tekster. 
Arrangementet inkluderer oplæg og varer i alt ca. 115 min. 
Salen og filmcaféen åbner 45 minutter før visningen.

NB. Alle vores arrangementer afholdes iht. gældende retningslinjer og regler for afholdelse af arrangementer med siddepladser. Af samme årsag er der et meget begrænset antal billetter per arrangement. Desuden beder vi jer møde op i god tid og vise hensyn til hinanden.


Nordatlantens Venner

Der er en billetrabat på 25% til medlemmer af Nordatlantens Venner. Billetter købt med denne rabat skal fremvises sammen med et gyldigt medlemskort ved indgangen.


Nordatlantiske Filmdage 2020

Nordatlantiske Filmdage præsenterer spillefilm, dokumentarfilm og kortfilm fra Færøerne, Grønland og Island, tilsat oplæg, instruktørbesøg og debat. Læs mere på nordatlantens.dk/filmdage.