CPH:DOX 19 - The Biggest Little Farm / CPH:MEETINGS: Agrobiodiversitet og bæredygtighed

Mar 23 2019 12:00 - 15:15

Aveny-T, Frederiksberg Allé 102, 1820 Frederiksberg

Biodiversitet og bæredygtighed: Gør det selv

Bliv klogere på biodiversitet og bæredygtighed når CPH:DOX og Dansk Vegetarisk Forening viser ‘The biggest little farm’ efterfulgt af et panel af lokale praktikere. Efter panelet er der fællesspisning og lækker vegetarisk frokostbuffet ved Planteslagterne.

OBS: Begrænset antal billetter til frokostbuffeten. Pris med frokostbuffet 190 kr. Pris for film og panel 90 kr.

I ‘The biggest little farm’ beslutter storbymenneskene John og Molly sig for at lægge deres liv drastisk om: de flytter på landet og starter et bæredygtigt landbrug. Vi kommer helt tæt på biodiversitetens kompleksitet og oplever på rørende vis, hvordan John og Molly lykkedes med at omdanne den golde jord til en frodig plantage.

Men hvordan ser det ud med biodiversitet og bæredygtig fødevareproduktion herhjemme? Hvad findes der af initiativer, som forsøger at skabe forandring? Og hvordan kan vi ændre vores vaner, så vi spiser og lever mere bæredygtigt? Kom og bliv klogere, når vores panel af praktikere fortæller om deres erfaringer.

Panelet består af Sandra Villumsen (landmand), Mads Boserup Lauritsen (TagTomat), Livia Urban Swart Haaland (ØsterGRO), Oliver Maxwell (Bybi) og modereres af Rune-Christoffer Bech Dragsdahl (Dansk Vegetarisk Forening).

Om filmen:

John og Molly Chester er næppe det første ægtepar, der har kastet sig ud i drømmen om at leve selvforsynende og i harmoni med naturen. Men de er muligvis de første, der så stædigt har holdt ved, er lykkedes med så meget - og har dokumenteret hele processen. John Chester, der er naturfotograf, har over syv år filmet parrets utrolige arbejde med at omdanne den golde, californiske ørkenjord til en frodig plantage. Parret oplever alt fra prærieangreb og insektsværme til skovbrande. Alligevel holder de sig fra pesticider og satser på biodiversitetens logik. Det er drømmen om et liv i harmoni med naturen, når den rent faktisk lykkes.

Program:

12.00 Velkomst

12.05 Film

13.35 Paneldebat

14.15 Frokostbuffet ved Planteslagterne i Kellerdirk

15.15 Farvel og tak

Om CPH:MEETINGS

CPH:MEETINGS blev søsat i 2017 og vender tilbage for tredje gang i 2019 med vedkommende film efterfulgt af talks og debatter med fokus på samtidens vigtigste emner. CPH:MEETINGS er lavet i samarbejde mellem CPH:DOX og CPH Film Fund med støtte fra Københavns Kommune. Læs mere om CPH:MEETINGS og de forskellige film- og debatarrangementer på https://cphdox.dk/cphmeetings/.

Billet til film og debat

DKK 90.00 + DKK 11.74 fee

Billet inkl. frokostbuffet

DKK 190.00 + DKK 19.24 fee