Daimi & Louisiana Jazzband // Copenhagen Jazz Festival 2018

Jul 12 2018 19:00 - 22:00

Karens Minde Kulturhus, Wagnersvej 19, 2450 København SV

Daimi er kendt af alle.

Daimi er 'verdenskendt' i Danmark, hendes musikalitet og charme borger for en dejlig oplevelse hver gang hun er på scenen - ikke mindst på Karens Minde, hvor hun og Louisiana Jazzband er en fast og elsket tradition. Hun er en velrenommeret skuespiller og har spillet revy med de største. At hun også synger jazz er måske knap så kendt. Men hun har sunget jazz i mange år og gør det med en rytmisk fornemmelse som placerer hende blandt de allerbedste.

Hun er en jazzsangerinde af nordisk karakter når hun synger med sin rene, klokkeklare stemme. I samarbejdet med Louisiana Jazzband kommer hendes kvaliteter allerbedst til udfoldelse.

Musik, der går til hjertet og lige i benene

Louisiana Jazzband spiller populær, udadvendt swing-jazz af højeste kvalitet i professionel udførelse og dets medlemmer er garvede veteraner på den danske jazzscene. Bandet har altid været garant for glad, dansevenlig, swingende jazz i overordentligt velklingende arrangementer. Rytmegruppen driver musikken fremad på smukkeste vis og blæserne i front-linien har et indforstået, velklingende samspil.

’Elleve mand i hvide smokinger’

Det er blevet sagt, at sådan lyder Louisiana Jazzband. Det er kun blevet mere sandt af at bandet for nyligt fik selskab af trommeslageren Ole Givskov, som spillede med Ib Glindemann da hans bigband eksisterede. Nu er han sammen med bassisten Peter Federspiel garant for et forrygende, swingende drive, som er unikt i dansk jazz. Også den unge, vanvittigt dygtige saxofonist Jesper Løvdal er ny i bandet og også han spillede i Glindemanns orkester. Ham kan publikum glæde sig til at høre i de nye rammer. Nyest er trompetisten Mårten Lundgren, som kommer fra Sverige og er endnu en gevinst for bandet. Basunisten Cosmus Bræstrup har været i bandet i mange år og trives ved den foryngelse, som har fundet sted på det sidste. Ved pianoet sidder Lars Brogård, som er en af Danmarks bedste - en elegantier ved tangenterne.

Repertoiret

er stærkt inspireret af de store gamle mestre, Duke Ellington og Count Basie og må i dag nærmest karakteriseres som musik fra den gyldne swingtid. Men musikken spænder vidt såvel m.h.t. repertoire som stilmæssigt. Det vigtigste for gruppens medlemmer er, at spille musik på et højt kvalitetsniveau, - musik, der egner sig for såvel dans som koncert. Publikum får mulighed for at høre kendte og elskede numre fra jazzens vidunderlige verden, men også en række mindre kendte numre, der ikke desto mindre rummer oplagte musikalske kvaliteter.


Dørene åbnes kl. 18.00 // Koncert kl. 19.00

Koncerten er udsolgt

Koncerten er en del af Copenhagen Jazz Festival 2018


Alle koncerter under Jazz Festivalen på Karens Minde finder sted i Sct. Hans Hospitals 120 år gamle dansepavillon, der i dag står i Sydhavnen som en del af Karens Minde Kulturhus. En unik venue fyldt med atmosfære og glemte historier i træværket…

Standard

Not Available

Medlem

Not Available