Det røde og det blå Sydhavnen

May 13 2018 14:00 - 15:30

Aalborg Universitet i Sydhavnen, A. C. Meyers Vænge 15, 2450 København

Oplev kontraster mellem boligtyper på byvandring i det gamle og det nye Sydhavn - et mikrokosmos af Københavns seneste udvikling.

Ingen anden bydel i København synes at favne så bredt som Sydhavnen, et område fyldt med kontraster, hvor mange forskellige slags beboere og boligtyper - måske? - mødes et sted mellem velfærdsarkitektur og ejendomsspekulation: Kolonihaver, Ritts billige boliger, kernesunde socialdemokratiske arbejderboliger, eksklusive ejerboliger...listen er lang! Således afspejler området Københavns udvikling igennem de sidste årtier i miniformat. I et gammelt arbejderkvarter er ganske anderledes boliger med nye beboere knopskudt i de nye bydele Teglholmen og Sluseholmen. De indfødte sydhavnere og nybyggerne stemmer forskelligt, bor forskelligt og går i forskellige skoler. På byvandringen møder du forskellige aktører, der lever i og arbejder i Sydhavnen.

Morten Madøre, pølsemand på Mozarts Plads, Lasse Skjønning, stifter af GRØD og opvokset i kolonihaveforeningen Frederikshøj, ekstern lektor ved Roskilde Universitet Øystein Leonardsen, Anette Krarup, Udviklingsdirektør bolig NPV.

Arrangementet vil være på dansk. The event will be in Danish

Standardbillet Not Available
Medlem af Arkitektforening Not Available