Efterfødselsreaktioner.

25 mar 2021 kl. 19:00

Kom til spændende foredrag i hjertet af København - hos Psykologerne

Vi elsker at dele vores viden med dig som er nysgerrig, har det svært eller har overvejet at søge hjælp. Derfor er du inviteret til en spændende foredragsrække, som starter i efteråret 2020 og som fortsætter i vinteren og foråret 2021. Vi underviser om de psykologiske emner som vi brænder for og arbejder med - så du får det bedste af det bedste. 

Efterfødselsreaktioner. Ved klinisk psykolog og jordemoder Anna-Kathrine Højland. 

Mellem 10-20 procent af nybagte forældre rammes af en efterfødselsreaktion. Vi tænker almindeligvis, at vi nok er godt beskyttede mod stress, angst og depression når vi er gravide og fødende, men det forholder sig lige modsat. 

Netop når vi danner familie har vi en forøget risiko for at udvikle mentale helbredsproblemer. Det tales der heldigvis mere og mere om i den offentlige debat, for den viden skal vi bruge til at forebygge at det sker og hjælpe de vordende og nye familier som det sker for. 

Det er afgørende vigtigt for moderen, partneren og ikke mindst det lille barns udvikling, at vi er særligt opmærksomme på og værner om vores psykiske helbred, når vi danner familie. I nye familier udvikles forældre-barnrelationen, det følelsesmæssige bånd der er så vigtigt for barnets tilknytning og dermed for dets senere udvikling fysisk og psykisk.

Den forælder der rammes af en efterfødselsreaktion vil opleve vanskelige følelser, tanker og tilmed ændre adfærd. Partner, familie og venner vil også kunne opleve det vanskeligt at møde en pårørende med efterfødselsreaktion. For de tænker: Hvorfor er du nu ikke glad – du har jo fået en sund og rask baby, lige som du ønskede dig det?

Center for Familiedannelse inviterer til en aften med foredrag om efterfødselsreaktioner. Vi ser på hvad en  efterfødselsreaktion er og hvorfor er det så væsentligt, at vide noget om efterfødselsreaktioner? Hvad er symptomerne på efterfødselsreaktioner – og hvorfor opstår det? Hvad er der brug for? – og hvordan kan pårørende bedst hjælpe den nye familie?

Anna-Katherine Højland er leder af Center for Familiedannelse, hvor hun udelukkende arbejder med terapi, supervision og undervisning vedrørende gravide, fødsler, børn og familier. Hun er autoriseret klinisk psykolog, specialist i klinisk psykologi og jordemoder. 


Det praktiske. 

Vi tager covid-19 situationen alvorligt og har derfor kun et begrænset antal billetter. Du køber din billet her på billetto.

Hvis foredraget forhindres af dig eller os, grundet sygdom eller restriktioner, får du dine penge refunderet. Vi serverer ikke drikkevarer og lignende, men du er velkommen til at medbringe din egen lækkeri fra vores forhave, torvehallerne. 

Adresse: Rømersgade 3, 1 sal (hos Psykologerne).

Tid: kl 19-21 (dørene åbner kl 18:45).

Har du spørgsmål? Find os på facebook: Psykologerne. Her finder du foredraget som begivenhed og kan kontakte os derigennem.


Foredragsrækken Foråret 2021.

10-03-2021: Selvudvikling i dating. Ved psykolog og sexolog Malene Hollmann.

25-03-2021: Efterfødselsreaktioner. Ved psykolog og jordemoder Anna-Katherine Højland.

6-04-2021: Når en du holder af bliver ramt. Ved psykolog og stress-ekspert Eva Borgen Paulsen.

28-04-2021: Hvor blev kærligheden og samhørigheden af? Ved psykolog og parterapeut Line Brøgger Mikkelsen.