Gentrificering og gavlmalerier på Rentemestervej

May 03 2018 16:30 - 18:00

Børnekulturhuset Sokkelundlille, Utterslev Torv 9, 2400 København

Byvandring der følger Rentemestervejs udvikling gennem de sidste årtier med forandringer, gavlmalerier og gentrificering i Nordvest.


Området omkring Rentemestervej i Nordvest undergår store forandringer i disse år. Fra at have været et lidt perifert arbejderkvarter er nye beboere flyttet ind i nye ejerboliger i den nu mere attraktive bydel. Transformationerne stiller spørgsmål til tilhørsforhold, identitet, kultur(arv) og gentrificering. Vi hører om, hvordan en lokal pizza-restauratør har fået kunstnere til at udføre spektakulære murmalerier, der skal forstærke lokal-identiteten i området, hvordan det har været at vokse op og følge Nordvests forandringer gennem årtier, hvordan kvarteret er blevet gentrificeret og om kommunens visioner for Rentemestervej, bl.a. gennem kunsten.

Linda Lapina, ph.d. og ‘gentrificeringsforsker’ RUC, Erol Atresyan indehaver af pizza-restauranten Behov, Jonna Daldorph Nielsen “indfødt” Rentemestervej-beboer og med i Områdefornyelsen, Astrid Mody, arkitekt i Områdefornyelsen.

Standardbillet

Not Available

Medlem af Arkitekteforeningen

Not Available