​Gertrude Stein salon

Jun 01 2018 19:00 - 21:00

Nybrogade, Nybrogade, 1203 København


Kom til en festlig salon med samtaler og performance den 1. juni i Litteraturhuset.

Gertrude Steins sprudlende hovedværk Tender Buttons går igen i begge af denne aftens optrædener, hvor vi i bedste Gertrude Stein-ånd har samlet en række udenlandske forfattere og performere, der vil hylde den radikalt nyskabende forfatter.

Kom og oplev den svenske teatergruppe The Rosehips opføre en performance inspireret af Tender Buttons.

Derefter vil de amerikanske digtere og forlæggere Lee Ann Brown og Katy Bohinc tale om deres arbejde med Tender Buttons Press, der i mere end 25 år har publiceret poesi skrevet af kvinder. De vil bl.a. læse op fra amerikanske samtidsdigtere, der alle på forskellig vis er inspireret af Gertrude Stein. Lee Ann Brown og Katy Bohinc vil derudover slutte af med en surprise opførsel af et af Gertrude Steins skuespil.

Vi glæder os til at se jer til avantgarde-salon!

OBS! Der er hyggelig fællesspisning inden arrangementet kl. 18. Dagens ret koster 79 kr. Tilmelding til denne del er ikke nødvendig, men kom kl. 18.

-----------------------------------

Mere om de medvirkende

THE ROSEHIPS:

Michele Collins, amerikansk vokalist og performer

Anna Gustavsson, svensk percussionist/lyddesign

The Rosehips arbejder i et performativt krydsfelt og vil denne aften give en smagsprøve på en musikalsk performance, der er inspireret af Gertrude Steins hovedværk Tender Buttons fra 1914. Stein kaldte selv værket for en litterær kubisme og er en poetisk undersøgelse af dagligdags fænomener som objekter, mad og værelser.

Tender Buttons Press:

Lee Ann Brown, amerikansk prisvindende digter, har bl.a. udgivet 'In the Laurels, Caught' (Fence Books, 2013). Hun grundlagde i 1989 forlaget Tender Buttons Press, der er dedikeret til at udgive eksperimenterende lyrik skrevet af kvinder.Katy Bohinc, amerikansk digter, har bl.a. udgivet 'Dear Alain' (Tender Buttons, 2014) og har siden 2013 samarbejdet med Lee Ann Brown om at drive forlaget Tender Buttons Press.

Gertrude Stein salon

Not Available