Skip to main content
Event ended - Missed this event? Check out these other events happening soon Looking for the details about the previous event, just scroll down.

Re-visit events

Loading...

 
 

Loading...

 
 

Hot events

Loading...

 
 

Nearby events

Loading...

 
 

Other events from the organiser

Koreansk Madlavningskursus i Aarhus

Event ended

Koreansk Madlavningskursus i Aarhus

From DKK 150.00

Location

Date

May 06 2017 10:30 - 16:00
Billetto Peace of Mind
Book with confidence: Billetto guarantees refunds for cancelled events, ensuring your peace of mind. Learn more
Payment methods accepted:

Description

Lørdag den 6. maj afholder Korea Klubben madlavningskursus i Aarhus.

Arrangementet afholdes i hjemkundskabslokalerne på Tilst skole (Tåstumvænget 8, 8381 Tilst) og starter kl. 10:30. Efter en forhåbentlig vellykket madlavning har vi fællesspisning, så alle kan få lov til at smage de forskellige retter. Arrangementet afsluttes om eftermiddagen med fælles oprydning og opvask.

Madlavningskursus plejer at være vældig populært og der er begrænset med pladser (billetter udbydes først til vores medlemmer). Prisen er 150,- for medlemmer af Korea Klubben (angiv medlemsnummer og husk medlemskabet gælder hele husstanden) og 225,- for ikke-medlemmer (eventuelle billetter kan købes fra den 22. april). Billetsalget slutter den 30. april. Børn er også velkomne til at deltage, men der skal købes billet på lige fod med alle andre, hvis barnet optager en decideret køkkenplads.

Drikkevarer skal man selv medbringe, hvis man vil have andet end vand fra hanen. Kan man ikke holde sulten hen helt indtil fællesspisningen, er det måske også en god idé at medbringe en lille snack, men man skal nok blive rigeligt mæt senere.

Køkkenet er formentlig som de fleste skolekøkkener, så kan man ikke nøjes med små urteknive (hvilket jeg ikke synes man kan) må man selv medbringe en god kniv i komfortabel størrelse. En god pande vil heller ikke være en dum idé. Medbring evt. også beholdere til at tage rester med hjem i.

Ved tilmeldelse skal man samtidig vælge, hvad det er man gerne vil lave. Jeg har lavet fire forskellige valgmuligheder af forskellige sammensætninger - så er der forhåbentlig noget nyt for alle samtidig med, at vi kan få et alsidigt menu til fællesspisningen.


I. Chimaek 치맥
Yangnyeom chikin, Dakgangjeong, Chikin mu, Yang baechu saladeu & Pa-muchim
양념치킨, 닭강정, 치킨 무, 양배추 샐러드 & 파무침

Den bedste fried chicken får man efter min overbevisning i Korea. Friturestegt kylling (chikin 치킨) sammen med øl (maekju 맥주) er en fantastisk kombination, som har fået sin egen betegnelse chimaek (치킨 + 맥주 = 치맥) . Denne menu består af to forskellige slags fried chicken med tilbehør af syltet kinaradise, hvidkålssalat og en forårsløgs sidedish.

Er der tid til mere, laver vi en anden favorit, som ofte også parres med alkohol. Den koreanske pandekage (jeon 전) spises ofte sammen med koreansk risvin (makgeolli 막걸리). Pandekagen laves typisk med forskellige grøntsager, seafood eller kimchi. Lyden af regn minder koreanerne om lyden af pandekager der steger, så på en regnvejrsdag i Korea er det næsten tradition at spise jeon og drikke makgeolli.

OBS! Medbring en dyb pande eller wok egnet til dybstegning.

II. Bapsang 밥상
제육볶음, 콩나물 국, 계란 말이, 미역무침, 두부부침, 호박 느타리버섯 볶음 & 오이무침 (Jeyukbokkeum, Kongnamul guk, Gyeran mari, Miyeok muchim, Dubu buchim, hobak neutari beoseot bokkeum & Oi muchim)

Bapsang (밥상) er en term, som bruges om et almindeligt koreansk måltid. Bapsang restauranter vil typisk servere ris, en suppe eller stew og forskellige side dishes, hvortil man bestiller en bestemt hovedret.

Vores bapsang har jeyukbokkeum (stegt spicy svinekød) som hovedret hvortil der serveres kongnamul guk (suppe lavet på sojabønnespirer) og forskellige sidedishes. Gyeran mari er en rullet omelet. Miyeok muchim er en form for tangsalat. Dubu buchim er stegt tofu, som typisk serveres med en lækker marinade. Hobak neutari beoseot bokkeum er stegt squash og østershatte og oi muchim er en spicy agurkesalat.

III. Bossam 보쌈
돼지고기 수육, 쌈 배추, 막김치, 무생채, 양파장아찌 & 쌈장 (Dwaejigogi suyuk, Ssam baechu, Mak kimchi , Musaengchae, Yangpa jangajji & Ssamjang)

Ssam (쌈) betyder 'pakket ind' og referer til metoden at spise på, hvor kød og eventuelle sidedishes pakkes ind forskellige bladgrøntsager. Bossam (보쌈) er en ret med kogt svinekød (dwaejigogi suyuk) og saltede/syltede kinakålsblade (ssam baechu).

Vi laver kimchi, da kogt svinekød smager virkelig godt sammen med frisk kimchi. Mak kimchi er en 'rodet' form for kimchi, så den ser måske ikke så pæn ud, men den smager godt og er forholdsvis nem at lave. Jeg vil introducere jer for min metode til at lave kimchi, så I forhåbentlig derfra kan tage de elementer i bedst kan lide og ende med at lave jeres helt egen kimchi.

Musaengchae er en spicy kinaradise salat, som typisk serveres sammen med bossam. Yangpa jjangajji er syltede løg og ssamjang er en salt spicy 'dip' - begge rigtig gode sammen med kød generelt.

OBS! Efter min erfaring er det meget nemmere at lave kimchi, hvis man har en elektrisk minihakker el.lign. samt to meget store beholdere til henholdsvis at salte kål og blande ingredienser i.

IV. Bibimbap 비빔밥 & Kimbap 김밥

시금치나물, 콩나물, 고사리 나물, 버섯 볶음, 당근 볶음, 불고기 & 김밥 (Sigeumchi namul, Kongnamul, Gosari namul, Beoseot bokkeum, Danggeun bokkeum, Bulgogi & Kimbap)

Bap (밥) er kogte ris og I introduceres her for to retter, hvor de kogte ris er essentielle. Bibimbap er en form for koreansk biksemad, hvor forskellige sidedishes (og ofte lidt kød) serveres oven på ris sammen med chilipaste (gochujang 고추장) og typisk et spejlæg eller en rå æggeblomme. Det hele blandes grundigt sammen inden det spises.

Jeg vil introducere jer for nogle sidedishes, som meget ofte bruges til bibimbap. Sigeumchi namul er lavet af spinat og kongnamul af sojabønnespirer. Gosari namul er lavet af bispestav (en art bregne). Beoseot bokkeum er stegte svampe. Danggeun bokkeum er stegte gulerødder og bulgogi er marineret okeskød.

Yderligere vil vi også lave kimbap som er tang- (kim 김) og risruller, der udseendemæssigt godt kan minde om sushi makiruller. Vores kimbap laver vi med den samme spinat og gulerødder som bruges til bibimbap. Yderligere ingredienser består af omelet, gul syltet kinaradise, agurk og pølser.

OBS! Er man vant til at rulle makiruller kan man muligvis med fordel medbringe en rullemåtte, jeg ruller dog selv min kimbap uden måtte.


Eventuelle spørgsmål kan stilles til undertegnede på amk@koreaklubben.dk.

Jeg glæder mig til at se jer!

Anne Mee Kalvig
Bestyrelsesmedlem & kontaktperson i Aarhus

Organiser

Venue

Tilst Skole, Tåstumvænget 8, 8381 Tilst

FAQ

  • I have not received my Koreansk Madlavningskursus i Aarhus ticket via email. What should I do?

    The first thing to do is check your spam/junk filters and inboxes. Your Koreansk Madlavningskursus i Aarhus tickets were sent as an attachment and can be thought of as spam by some email services. Alternatively, you can always find your Koreansk Madlavningskursus i Aarhus tickets in your Billetto account that you can access in the browsers or the dedicated Billetto app. For more help with this, read here.

  • I wish to cancel my Koreansk Madlavningskursus i Aarhus ticket and receive a refund. What should I do?

    The approval of refunds is entirely at the event organiser’s discretion, and you should get in contact with the event organiser to discuss what options are available to you. To get in touch with the event organiser, simply reply to your order confirmation email or use the "Contact organiser" form on the organiser's profile. For more help with this, read here.

  • I have registered on the Koreansk Madlavningskursus i Aarhus waiting list, what happens now?

    If more tickets become available you will be notified (by email) amongst others who have joined the list. Purchasing is on a first-come first-serve basis. For more information, read here.

  • Where do I find a link to an online event?

    Check your order confirmation page or order confirmation email. Usually, the organiser of the event provides the details in the order confirmation email or they might send you a follow-up email with a link to their online event. You might also want to read the event description on Billetto where an event organiser should describe how to join the Koreansk Madlavningskursus i Aarhus event online. For more information on this, read here.

  • What is refund protection and why would I need it?

    Refund Protection provides you with the assurance that if unforeseen and unavoidable circumstances interfere with your ability to attend an event you can claim a refund. For more information on this, read here.

Event ended

Koreansk Madlavningskursus i Aarhus