Living-Loving-Laughing-Longing. Engelske madrigaler på Charlottenlund Slot

Aug 17 2018 17:00 - 19:00

Jægersborg Alle 1, Jægersborg Alle 1, 2920 Charlottenlund

Oplev et sindsoprivende shakespearsk univers igennem underskøn musik i kongelige omgivelser på Charlottenlund Slot i selskab med Christian IV's Vokalensemble, og dramaturg Mette Borg. (Under koncerten vil der blive serveret et glas mousserende samt en lækker snack)

Renæssancen og madrigalen
Hed erotik, sanselighed, livsglæde og ekstase – er alt sammen typisk for renæssancens helt særlige og vidunderlige dynamik og fylde. Mennesket erobrer sit “jeg” og bliver individ, og kunsten udfolder sig med enorm kraft og fremdrift inden for alle områder, ikke mindst det musikalske. Sorg forener sig med glæde, had med kærlighed, liv med død, tro med tvivl etc. Og midt i denne fascinerende verden af modsætninger finder vi så en ny kunstform, madrigalen, der suger til sig af det hele og giver det et hidtil uhørt udtryk, med baggrund i et farverigt og til tider nærmest kaotisk følelsesregister. Tekstligt og musikalsk har genren rødder i antikkens formsans, filosofi og litteratur, men udvikler sig til nye højder i mødet med individualismen, der ikke kun bekræfter menneskets magtfuldhed over sin egen skæbne, men også vover at konfrontere os med en fundamental usikkerhed.

Produktionen af madrigaler i England under Elizabeth I er enorm. I hendes regeringstid fremkom et væld af geniale komponister, der skrev guddommelig musik til Shakespeares teater, markedspladserne, private sammenkomster og ikke mindst hoffet. Det er tekster med en vældig tyngde som kan være nærmest umulig at opfatte, og få den fulde oplevelse af i koncertsituationen. Derfor vil dramaturg Mette Borg binde koncerten sammen med introduktioner i Shakespeare-stil, men på dansk og i et sprog, der tager udgangspunkt i vores tidsalder og sammen med sangerne føre publikum ind i renæssancens og madrigalens rige univers.

Komponister: Thomas Weelkes (1576-1623), Thomas Morley (1557-1602), Orlando Gibbons (1583-1625), Thomas Tomkins (1572-1556), John Dowland (1563-1623) og John Wilbye (1574-1638).

Medvirkende:
Christian IV ́s Vokalensembles:
Hilde Gjermundsen, Ranveig Helen Lægreid, Mari Askvik, Nana Bugge Rasmussen, Erlend Tyrmi, Jonathan K. Ingvald, Johan Bogren, Mikkel Tuxen.

Ruben Munk, dirigent
Mette Borg, dramaturg


Christian IV´s Vokalensemble er opkaldt efter den musikelskende konge, der brugte mange penge på at omgive sig med den bedste musik man kunne opdrive i Europa. Hans hof var et imponerende miljø af musikere og komponister fra både England, Italien, Frankrig og Tyskland. Ensemblet blev dannet af dirigent og cembalist Ruben Munk. Siden 2014 har ensemblet bestået ensemblet af 8 professionelle sangere fra Danmark, Norge og Sverige, der har til formål at dyrke korsang på et internationalt niveau. Repertoiret er hovedsageligt a cappella-repertoiret fra renæssancen (1425-1625), men også nyere musik og især barokmusik har ensemblets interesse. Ensemblet har givet talrige koncerter i hele Danmark, og var på sin første udenlandsturné i januar 2018 i Baltikum.
Madrigaler på Charlottenlund Slot

Not Available