Mennesket i naturen - naturen i mennesket

Jan 31 2017 19:00 - 21:00

Tranquebar Rejseboghandel & Café, Borgergade 14, 1300 København

Naturen kan leve uden os, men vi kan ikke leve uden naturen. Vi mennesker ser os ofte som stående uden for naturens verden. Men er der en klar opdeling mellem mennesket og naturen? Måske glemmer vi, at vi er uløseligt forbundet med alle andre organismer, der lever i os, på os, omkring os og kommunikerer med hinanden og vores kroppes celler – helt uafhængigt af os.

Vi kan påvirke naturen og opleve, at vi på den måde kontrollerer den. Men gør vi det? Er bæredygtighed naturligt? Naturen er dynamisk og reagerer på enhver form for aktivitet – bæredygtig eller ej. Naturen skaber hele tiden nye variationer, forandringer og muligheder, altså levedygtige alternativer til vores aktiviteter, og den naturlige udvælgelse tager sig af resten.
Naturens processer og evolutionen skaber diversitet og liv, men sættes ind i mellem tilbage af naturkatastrofer. Måske er menneskets mest aktuelle problem, at vores aktiviteter mere og mere ligner en naturkatastrofe.

Søren Rasmussen er stifter og ejer af rejsebureauet Albatros, skabt af hans lyst til at komme så meget som muligt til Afrika, og det vilde dyreliv. Om Afrika og dets dyreliv har Søren også skrevet.

General Admission

Not Available