Ølsmagning med ​Bøgedal Bryghus

Apr 28 2018 15:00 - 18:00

Highlanders Bar, Mindebrogade 5, 8000 Aarhus


Bøgedal brygger Godtøl

Bøgedal Bryghus følger som det eneste kommercielle bryggeri i verden en meget gammel dansk bryggetradition fra før industrialiseringen og brygger godtøl – en kraftig, meget rig øl, med stor restsødme, som man bryggede den på gårdene rundt om Danmark frem til forrige århundrede.

All Gravity

Bøgedal er Skandinavien eneste fritfaldsbryggeri (all gravity). Øllet løber fra kar til kar ved hjælp af hejseværk uden brug af pumper. Det er en væsentlig kerneværdi for Bøgedal ikke at anvende pumper, da den molekylære struktur i øllet er skrøbelig. Hvis den ikke behandles nænsomt vil den ændre sig og det vil påvirke smagen. Ønsket er at øllen har en original smag og fremstår ren. Af samme grund er øllet ufilteret og upasteuriseret.

Urten koges over brændeild, mens den skummes for koaguleret protein. Hele processen er langsommelig og arbejdstung, men det er bedst for øllet.

Når øllet er færdiggæret efter ca. 17 dage tappes det på flasker. Flasker er genbrugsflasker hentet fra Tyskland. Alle flasker proppes og snøres i hånden. Øllet karboniseres (eftergæres så der er tryk på) på flaske/keg.

Smagning

Kom og nyde en eftermiddag med brygmester Casper Vorting, og finde ude mere om hans øl. Finde ude hvorfor det bruger gamledags malt fra Nordisk GenBank på Svalbart og meget meget mere.

Vi kommer til at smage mindste 8 forskellig typ øl fra sours til IPA, fra mørke ale til stout.

Efter smagning har du også muglighed for at bestil deres øl (til levering eller afhentning hos Highlanders).

Ticket prisen er inklusiv af lidt af spise fra vores menu ....


DØE Medlemmer - 10% rabat

Hvis du er medlem af den Danske Ølentusiaster kontakt us på email eller facebook for at få en discount code.


Ølsmagning

Not Available


Ølsmagning - Student Rabat

Not Available