Restless blood - om den danske mayaarkæolog Frans Blom

Jan 30 2018 19:00 - 21:00

Tranquebar Travel Bookshop & Café, Borgergade 14, 1300 København

Tore Leifer, studievært på P1 og Jesper Nielsen lektor i indianske sprog og kulturer præsenterer deres bog ”Restless Blood”, en biografi om den danske opdagelsesrejsende, eventyrer og mayaarkæolog Frans Blom (1893-1963), som levede 20 år i USA og 20-25 år i Mexico.

Frans Blom var en af de sidste store opdagelsesrejsende i Mexicos jungle og en af de første moderne arkæologer i udforskningen af mayaernes kultur.

Hans vej gik fra en af de rigeste familier i København til den mexicanske borgerkrig, jobbet som oliespejder i junglen, studier på Harvard og lederposten på Middle American Research Institute, Tulane University, New Orleans.
Men historien om Frans Blom er også en frygtelig historie om alkoholmisbrug og total deroute. En stor begavelse, en stor opdagelsesrejsende – men splittet mellem sin eminente intuition og sit alt for ”urolige blod”.

”Restless Blood” (2017) er den amerikanske, stærkt reviderede og rigt illustrerede nyudgave af biografien ”Det urolige blod” (2002).Jesper Nielsen (lektor i indianske sprog og kulturer) og jeg selv på den mexicanske ambassade vores bog ”Restless Blood”, biografi om den danske mayaarkæolog Frans Blom (1893-1963), som levede 20 år i USA og 20-25 år i Mexico.

Det er en omarbejdet, revideret, og meget rigt illustreret nyudgave af ”Det urolige blod”, som udkom på dansk i 2002. Nu er den endelig udgivet i USA.


General Admission Not Available