Ser på Vinduer: Fra samling til museum

Hvordan bliver en samling af 300 historiske vinduer til et interessant museum om dagslys, og vinduets historie og udvikling? Hvordan er det muligt at formidle historien om vinduet fra det primitive glughul til et højteknologisk bygningselement så et vindue aldrig mere bliver ’bare’ et vindue’?

Det er lykkes i Søborg. Kom med ind bag ruden, når Rosan Bosch og Dorthe Bech-Nielsen inviterer indenfor.


I et industrikvarter i Søborg ligger VILLUM Window Collection, et lille vinduesmuseum, hvor man bliver ført ind i en verden, man ikke vidste fandtes.

Museets udstilling er iscenesat som en rejse igennem historien, hvor arkitektoniske stilarter og fremstillingsteknikker bliver sat i perspektiv med vinduets betydning for menneskets adgang til lys, luft og udsyn.

Efter et besøg bliver et vindue aldrig mere blot et vindue, men en lyskilde, en kulturhistorisk markering og et vidne om en udviklingshistorie, der trækker tråde helt tilbage til Romerriget og frem til i morgen.
Udstillingens indhold er iscenesat af den anerkendte udstillingsarkitekt Rosan Bosch.

Hvordan udstiller man dagslys og vinduer?

Tag med til det unikke vinduesmuseum og hør Rosan Bosch fortælle om designprocessen og om hvordan man udstiller dagslys og vinduer. Og få indblik i vinduets historie og udvikling ved arkitekt og museumsleder Dorthe Bech-Nielsen.

Oplægsholdere: Rosan Bosch, kunster og kreativ direktør i Rosan Bosch Studio og Dorthe Bech-Nielsen, arkitekt og museumsleder i VILLUM Window Collection

VILLUM Window Collection er et lille museum, der formidler vinduets historie og udvikling, og dets betydning for menneskers livskvalitet og adgang til lys, luft og udsyn. Museet er opkaldt efter civilingeniør, Villum Kann Rasmussen, der i 1941 stifter VKR Gruppen og året efter udvikler VELUX ovenlysvinduet.

Læs mere om VILLUM Window Collection


VILLUM Window Collection har arrangeret rækken af arrangementer i samarbejde med Dansk Arkitektur Center.
Besøget hos Villum Window Collection er det tredje og sidste arrangement ud af tre, hvor vi ser på vinduer.

Tilmelding

Not Available