The Christmas Story - Ars Nova Cph & Theatre of Voices

Dec 11 2016 16:00 - 17:30
Super organiser
Tickets DKK 70.00 - DKK 140.00
Tickets DKK 70.00 - DKK 140.00

En fortælling of julen fortalt af to af Danmarks bedste vokalensembler, Ars Nova Copenhagen og Theatre of Voices, under ledelse af Paul Hillier i Garnisonskirkens smukke rum.

De præsenterer en sekvens af carols fra middelalderen til nutiden efterfulgt af Hugo Distlers Die Weihnachtsgeschichte. Dette fine værk hører til den same genre af kormusik som Schütz fortællende værker. Distler tager udgangspunkt i den smukke adventssang En rose så jeg skyde og udfolder derfra julens historie med et mix af solosang, kor-replikker, understreget i nøglepunkter af versene fra En rose så jeg skyde i varierende harmoniske farver.

Distler (1908-1942) var en stor tysk komponist, kordirigent og organist. Han var dybt engageret i kirkemusik og stærkt påvirket af tidligere tyske komponister, især Heinrich Schütz. Selvom han forsøgte at fastholde sin position som kirkemusiker under nazisterne, fandt han sit arbejde i stigende grad kompromitteret og nedbrudt af regimet, hvilket til sidst drev ham til selvmord. Dietrich Bonhoeffer (den tysk præst og dissident, der blev dræbt af nazisterne i 1944) skrev til Distlers enke med ordene: ”Jeg kendte ikke deres mand personligt, men jeg elskede hans musik”.

Middelalderens engelske carols har haft en stærk indflydelse på det 20. århundredes engelske komponister, og måske ingen mere end Peter Maxwell Davies, som døde tidligere i år. Gordon Crosse (f. 1937) hører mere til Britten-skolen, selv om han helt bestemt taler med sin egen stemme, især i det store oratorie Changes, der etablerede hans ry.

Event ended

The Christmas Story - Ars Nova Cph & Theatre of Voices

View details
Want more events?

Sign up here to get a curated event selection right into your mailbox