Vejret nu

Apr 26 2018 20:00 - 21:00

Xenon, Rådhusstræde 13, 1466 København

Vejret nu er et tværkunstnerisk værk med udgangspunkt i avantgardetekniker inspireret af Per Højholts tresser-generation samt hans forkærlighed for jazz, punkrock og loopbaseret musik. Holdet bag værket fortolker Højholts sene digte fra Det gentagnes musik og Manøvrer - digte skrevet om og til naturen i Hørbylunde.

Den musikalske komposition ved sangerinden Maja Gry og lydkunstner Aske Andersen danner rammen for værket, hvorfor et jazzband har en central placering på scenen sammen med Vejret nus moderne dansere Linh Le og Peter Vadim.

Forestillingens film-elementer af Ida Andreasen hiver Højholt ind i 2018 med voldsomt smukke billeder inspireret af Højholts ambivalente hengivelse til naturen. En ambivalens som skuespiller Christian Otto Madsen fortolker med højholtsk selvironi og begejstring.

Inspireret af Per Højholts egne procesbaserede arbejde i tværkunstnerisk kontekst er Vejret nu en undersøgelse af samarbejdets kunst. Den enkelte kunstner har haft ejerskab over fortolkninger af selvvalgte digte fra samlingerne med fællesskabet som mål og med løbende sparring. Et greb der får Vejret nus artister til at levere stærkt personlige bidrag til ét fælles show.

De 8 digte er til rådighed i Xenons foyer.

Medvirkende:
Instruktør på visuals: Ida Andreasen
Forestillingsleder, sanger og komponist: Maja Gry Brøns
Danser og koreograf: Linh Le
Danser og koreograf: Peter Vadim
Skuespiller: Christian Otto Madsen
PR og undervisning: Mia-Maja Krumphardt
Lydkunstner: Aske Andersen
Bas: Johannes Vaht
Trommer: Szymon Gasiorek
Lydmand og producer: Sebastian Vinther
Lysdesign: Eirik Lie Hegre


Dørene åbner kl. 19:15

Billet

Not Available

Unge under 26 år

Not Available