Vinduets rolle i arkitekturen

Oct 31 2018 16:30 - 18:00

VILLUM Window Collection , Maskinvej 4, 2860 Søborg

Hvilken rolle spiller vinduet og lyset i vores kultur- og arkitekturhistorie? Hvordan oplever vi et vindue og hvad er vinduets rolle i fremtiden? Deltag i en TALK med Arne Høi og Kjeld Vindum fra Kunstakademiets Arkitektskole

VILLUM Window Collection og Dansk Arkitektur Center sætter med en række arrangementer fokus på vinduets rolle i forhold til kunst, arkitektur, konstruktion og klima.

Mød arkitekterne Arne Høi og Kjeld Vindum til en TALK om vinduets rolle i arkitekturen. Hvad er vinduets primære opgave og hvilke ydelser forventer vi af vinduet? Hvordan oplever vi et vindue? Hvilken rolle spiller vinduet og lyset i vores kultur- og arkitekturhistorie? Og hvad sker der med vinduet i fremtiden? 

Arne Høier arkitekt og institutleder ved Kunstakademiets Arkitektskole KADK. Han er tidligere kontorchef i Kulturstyrelsen med ansvar for bl.a. arkitektur og bygningsfredning og centerleder i Center for Bygningsbevaring; RAADVAD. Derudover forfatter og medforfatter til en række bøger og vejledninger om byer og bygningers bevaringsværdier.  

Kjeld Vindumer arkitekt og lektor ved Kunstakademiets Arkitektskole KADK. Han er tidligere redaktør af fagbladet Arkitekten og medforfatter og medredaktør af flere bøger, bl.a. ’Arne Jacobsen’ og ’Den nye bølge i dansk arkitektur’.

Vi byder på en forfriskning og en lille snack.

Ved arrangementet får du også mulighed for at se udstillingerne i VILLUM Window Collection, herunder også særudstillingen ”Wall of Windows from The Brookin” – en væg med 68 historiske vinduer, skabt af den hollandske arkitekt Rem Koolhaas på baggrund af den engelske arkitekturhistoriker Charles Brooking´s imponerende vinduessamling. Vinduesvæggen blev vist første gang på Arkitekturbiennalen i Venedig i 2014.

Transport

Tag S-toget til Buddinge st. hvorfra der er ca. 20 minutters gang til museet og/eller kør med bus 160, 166, 200S, 300, 250S og stå af ved Gladsaxevej.

Billet til Vinduet i arkitekturen

Not Available

Studerende: Billet til Vinduet i arkitekturen

Not Available