hero-image

10 gratis måder at promovere dit event online på

hero bg

Du er spændt. Du har arrangeret et once-in-a-lifetime event. Det bliver så godt!


Nu er det på tide, at fortælle verden om det. Men dit budget er skrabet (læs: ikke-eksisterende) og du har ikke nogen idé om, hvor du skal begynde. Hvordan får du gjort folk opmærksomme på dit event?


Frygt ej, vi er her for at hjælpe. At promovere dit event behøver ikke være kompliceret og det behøver bestemt ikke at forårsage overtræk i banken. Du kan faktisk komme rigtig langt uden at skulle have penge op af lommen. Ja, du hørte rigtigt: Du kan promovere dit event helt gratis.


Uanset om du er en haj til sociale medier, fan af e-mailmarketing eller har brug for en onlineshop til at sælge billetter til dit event, så er der her nogle gode måder at promovere dit event online på. Brug gerne dette som en trin-for-trin guide til at promovere dit event eller brug det som en praktisk reference til når du indimellem har brug for inspiration.


Lad os komme i gang...

1. Vær organiseret

Først og fremmest.


Hvis du er seriøs omkring at gøre dit event til en succes, så har du ikke noget imod at bruge noget tid på at planlægningen. Det hjælper dig til at fokusere og skabe overblik. Sæt dig ned med dine medarrangører og nedskriv alle jeres promoveringsidéer: Hvordan vil I reklamere for eventet? Hvilke kanaler vil I bruge først? Hvem er ansvarlig for hvad?


Føler du dig overrumplet endnu? Det behøves du ikke. Her eren praktisk tjekliste som hjælper dig med at komme i gang. Bare følg trinene og du vil have en solid plan på ingen tid.


2. Få din eventside til at skille sig ud

Din eventside er selvsagt stedet hvor alle de nyttige informationer om dit event findes. Derfor vil du gerne have at din eventside skiller sig ud og får folk til at stoppe op. At gøre sig bemærket er første skridt mod de værdifulde eventtilmeldinger og solgte billetter.


Så, hvad kan du præcis gøre? En hel masse, faktisk!


Dit mål er at fastholde dine besøgende på eventsiden så længe som muligt og undgå, at de forlader siden for at tjekke op på fx restaurantens forhold eller for at søge hen på YouTube og lytte til den kunstner, som du har booket. Når først de er smuttet, kommer de måske ikke tilbage. Integrér alle relevante billeder, videoer og evt. andre medier direkte i din eventbeskrivelse.


Hvis muligt, så få fingrene i nogle professionelle fotos af spillestedet, kunstnerne, osv. Hvis du mangler tid og ressourcer kan du altid finde iøjnefaldende billeder online.. Her er ni sider med gratis stockbilleder af høj kvalitet som kan få dig i gang.


Glem ikke de essentielle detaljer. Er der en dress code? Skal folk tilmelde sig dit event på forhånd? Er stedet svært at finde? Hvis du sørger for, at din eventside både er overskuelig og informativ, så er du nået rigtig langt.


3. Hjælp Google med at finde dit event

Dette kommer måske som en overraskelse, men mange mennesker bruger Google til at finde ting. Det gælder også - ja, du gættede det - events. Ville det ikke være fantastisk, hvis dit event dukkede op, når nogen søger på "events nær mig"?


Hvis du benytter dig af nogle relevante nøgleord i din eventbeskrivelse, så hjælper det Google med at sende interesserede i den rigtige retning: mod din eventside. Hvis du har arrangeret en yoga-workshop i Aarhus, så er det klogt at bruge netop disse ord i din eventbeskrivelse.


Hvis du behøver lidt hjælp, kan du nemt finde ud af hvilke søgeord, der er mest populære. Der er masser af gratis værktøjer, som kan generere relevante nøgleord for dig, såsom - øh -Nøgleordsværktøj og Google’s Keyword Planner (du skal have en AdWords-konto for at kunne benytte dig af denne).


Det hjælper selvfølgelig også at have styr på noget basal SEO (search engine optimisation) på plads. Her er en god, hurtigguide til SEO (search engine optimisation), for at få mest ud af din indsats. Her er en god og hurtigguide til SEO for eventarrangører. Du behøver ikke at blive SEO-ekspert natten over, men du kommer langt med et par tips og tricks.


4. Find din vej ind i netværket af eventgængere

Enhver by med respekt for sig selv har en aktiv gruppe af folk, som deltager i forskellige typer af events. Find dem. Ræk ud til dem.


Hvis det lyder nemt, så er det fordi det er det. Hvorfor skulle det ikke være det? Vi lever i en onlineverden. Du burde nemt kunne finde aktive eventfora via Google med kun nogle få klik. Del dit event i det forum, du finder passende og opfordr folk til at sprede ordet mod evt. at tilbyde det specikke netværk en rabatkode til dit event. Du kan være lige som kreativ, som du har lyst til.


Hvis du opretter dit event på en dedikeret eventplatform såsom... øh... Billetto , vil det med det samme blive opdaget af sidens eventsultne publikum. På den måde får du gratis eksponering fra det øjeblik du offentliggør dit event. What's not to like?


5. Omfavn de sociale medier

Du vidste, at det her trin kom. Ingen guide til gratis eventpromovering ville være komplet uden at nævne Facebook, Twitter, Instagram, osv.


Det er dog ikke nok blot at vide, at disse medier eksisterer. Du skal lære at benytte dig af dem for egen vindings skyld. Vi lader dig ikke regne det ud selv. Her er vores guide til hvordan du markedsfører events på sociale medier. er et godt sted at starte.


Vil du have mere? Fair nok. Her er en anden grundig artikel fra Social Media Examiner som forklarer dig, hvordan du bruger de sociale medier til at promovere dit event.


De sociale medie-kanaler er også ideelle at bruge, hvis du vil udlodde billetter eller gøre opmærksom på andre cool tilbud. Hvis du rammer rigtigt og finder et fængende hashtag, vil dit event sprede sig som #ildebrand på alle dine sociale medie-kanaler.


6. Vær kreativ med dit billetsalg

"Hvad er der at være kreativ omkring?" tænker du måske. "Jeg prissætter bare mine billetter med et fair beløb og håber på, at folk køber dem!"


Selvom det vel er en ok strategi, så kan du også benytte dig af en smart prissætning og bruge denne til at promovere dit event. Ved at oprette forskellige billettyper såsom "Early Birds", rabat for grupper eller billetpakker, hvor fx mad eller drikke er inkluderet i prisen, kan du booste dit billetsalg. Vi guider gennem strategien bag at booste dit billetsalg før eventstart.


Dette giver dig også rig mulighed for at annoncere dit event gratis. Når du tilbyder en special billettype, så sørg for at meddele det på de sociale medier og lav lidt ekstra larm omkring dit event. Billetto og andre eventplatforme lader dig tilføje lige så mange forskellige billettyper til dit event som du ønsker. Udnyt det og begynd at tænke i kreative baner for promovering heraf.


7. Aktivér dine deltagere

Glem ikke: dine gæster er dine absolut bedste fortalere. Det er ingen overraskelse, at de allerede kan lide dit event så meget, at de rent faktisk har købt billet dertil. Det kræver nok ikke de store overtalelsesevner, for at få dem til at sprede ordet om dit event.


Opfordr dem til at promovere eventet ved at dele det med deres venner og evt. bruge dit forudbestemte hashtag, hver gang de omtaler dit event på de sociale medier. Tilbyd dem drinkbilletter eller andre fordele. Vis dem, at du sætter pris på dem og du vil opleve at de oftest gerne vil yde en indsats for at gøre opmærksom på dit event.


Forresten, dette er ikke kun begrænset til dine gæster. Måske du har en funky, upcoming dj til at spille til dit event. Tror du, at han vil være interesseret i, at der kommer så mange som muligt og hører ham spille? Vil han være villig til at lave lidt promotion for dig?


Det er faktisk for sjov, at vi spørger. Selvfølgelig vil han det!


Gør det let for dine musikere, kunstnere, talere, osv. at dele dit event. Hvis du har muligheden, så giv dem en billetwidget til dem, som de kan integrere direkte på deres hjemmeside. Deres besøgende vil kunne købe billetter til dit event uden at skulle til at søge andre steder hen. Nemt, ikk'?


8. Glem ikke e-mailmarkedsføring

Med al den konstante larm omkring de sociale medier, kan det være nemt at overse kraften bag e-mail. E-mail er stadig den suverænt mest effektive online marketing-kanal. McKinsey vurderer, at email er 40 gange mere effektiv end Facebook og Twitter, når det kommer til at erhverve sig nye kunder.


Denne tilgang er selvfølgelig forudsat, at du har en liste af modtagere, som du rent faktsk kan sende emails til. Begynd med at bygge den liste med det samme. Det behøver ikke være en krævende opgave. Få dine allerede eksisterende gæster til at sprede ordet og gør det nemt for alle interessede at blive modtager af dit nyhedsbrev. Giv folk et incitament til at skrive sig op.


Vi har en masse idéer til at hjælpe dig med at komme i gang med dette, så tjek vores artikel om e-mailmarketing for events.


9. Hold dine events samlet ét sted

Vent. Vi siger ikke, at du skal promovere dine events ved altid at bruge de samme kanaler. En forretningskonference vil passende kunne promoveres på LinkedIn, hvor en paintball-kamp vil tage sig bedst ud på Facebook. Hvad vi rent faktisk siger, er, at det er en god idé, at have dine eventsider samlet ét sted.


Dette lyder som en ubetydelig ting, men hvis du afholder flere events, er det en stor fordel at have dem samlet ét sted. Hvis en potentiel gæst tjekker ét af dine events ud, er der en ret stor chance for, at de opdager dine øvrige events og bliver nysgerrig. Selvom det måske ikke er relevant for dem, kan det være de har en ven eller to, som kunne være interesserede.


Billetto og andre eventsider lader dig fremvise alle dine events ved at dele din offentlige profil med andre. Essentielt virker de samlede events som en one-stop billet shop, der gør det super nemt for dig at promovere dine events. Hvis det er noget for dig, kan du her sehvordan du opsætter online-billetshop.(Det er gratis og det tager næsten ingen tid.)


10. Følg, lær & forbedr dig

Viden er magt, eller - i dit tilfælde - en måde bedre at kunne promovere dit event på. Du kan samle meget data ved at bruge værktøjer som Google Analytics. Prøv at tracke så meget, som du kan: Hvilke billetter sælger bedst? Hvem er det, som typisk køber dem? Hvilke kanaler er dine mest succesfulde til marketing?


At få fat i denne data behøver ikke koste dig noget og gør dig bedre udstyret til succesfuldt at promovere dit event. Du bestemmer hvilke marketingkanaler du bruger, hvilke kunder der skal modtage retargeting med dine bannere, og meget, meget mere.


Hvis du bruger Billetto kan du integrere dine eventsider med både Google Analytics og Facebook Pixel, så du altid har den rette data lige ved hånden. Vi viser dig her, hvordan du analyserer denne data.


Sådan... Nu er du klar til at promovere dit event

Du har et fantastisk event klar og du har lige fundet ud af, hvordan du gratis kan promovere det. Hvad venter du på? Du kan starte med at reklamere og sælge billetter omkring... nu!


Hvis du beslutter dig for at give Billetto et skud, så vil vi gøre vores bedste for at hjælpe dig med at gøre dit event til en succes. Og vi tager ikke noget for det. Tøv ikke med athiv fat i os - vi er søde og venlige.


pattern

Klar til at prøve det? Det er gratis.